Duge trepavice imaju moć da potpuno promene naš odraz u ogledalu, akcentuju oči i daju privlačnost licu, što ih čini najpoželjnijim adutom kod žena. Zato, ni jedan makeup nije u potpunosti gotov bez završnog dodira maskare.

Nekada je teško u moru brendova pronaći onu koja zaista radi posao, a kriterijuma je previše: da je četka odgovarajuća, da produžuju trepavice i daje im volumen, ali ih ne lepi, da se lako skida, ali ne razmazuje, i tako u krug. Magazin People krajem je prošle godine sproveo istraživanje u kom su testirali 34 različite maskare i proglasili najbolju maskaru za 2023. godinu. Evo liste najboljih.

Too Faced - Better than Sex

Na prvom mestu zasijala je Too Faced Better than Sex maskara čiji je jedan od glavnih benefita jedinstvena četkica oblikovana poput peščanog sata. Ističe se i po formuli koja se ne grudva i ne razmazuje bez obzira na količinu nanesenih slojeva.

14922551-1295082216077364.jpg
Too Faced 

L'Oréal Paris - Telescopic Lift

Zahvaljujući dvostranoj četkici koja doseže do svake trepavice i odgovara svim tipovima trepavica, ova maskara pruža više efekata u isto vreme: podiže trepavice, uvija ih, izdužuje i pruža im volumen. Složićete se, to je sve što želimo od maskare. Dodatno, Telescopic Lift je pogodna kako za osetljive oči, tako i za žene koje nose kontaktne leće. Njena formula je obogaćena ceramidima, dermatološki je testirana i ne sadrži sastojke životinjskog porekla. 

original.jpg
Loreal 

Lancome - Lash Idole

Još jedna maskara koja je apsolutno oduševila svet svojim delovanjem. Njena lagana formula ostavlja trepavice mekanima, a postojana je čak do 24 sata. Ima karakterističnu četkicu od elastomera, podiže i širi trepavice zahvaljujući čemu oči još više dolaze do izražaja. Lash Idôle sadrži ekstrakte belog čaja, te manju količinu voska, a rezultat im je gel tekstura koja obavija svaku trepavicu. Uz to, klizi bez osećanja težine na trepavicama i pruža izrazito crnu pigmentaciju i volumen do 24 sata postojanosti. Plus - lako se uklanja.

3614273066365.jpg
Lancome 

YSL - Volume Effet Faux Cils The Curler

Maskara za intenzivan volumen i uvijene trepavice, pogodna za osetljive oči i one koji nose kontaktna sočiva. Trepavice uz nju postaju odvažne i uvijene, a maskara je razigrana i pomalo drska, te koristi inovativnu tehnologiju četkice s ekskluzivnom formulacijom. Ova negujuća formula sadrži tri biljna ekstrakta - kokosovo ulje, listove oraha i bambusovo ulje, te hrani trepavice, čineći ih mekima, raskošnima i sjajnima - bez obzira na sat, dan i noć.

15650541_fpx.jpg
YSL 

Armani - Eyes To Kill

Maskara koja trepavicama daje ekstremni volumen samo jednim nanosom. Ova maskara pruža volumen, dužinu i definiciju trepavica, a njena formula je kombinacija tvrdog i mekog voska kako bi se dobio optimalan volumen trepavica, ostavljajući ih mekim i fleksibilnim. Velika četkica omogućuje prekrivanje i teksturiranje trepavica u svega nekoliko pokreta, a za puni volumen i tamniju boju - nanosite maskaru cik-cak pokretima.

georgio-armani-mascara.jpg
Armani Beauty 

 Izvor: T.Đ/https://storybook.hr/