Da li ste sinoć opet zamenili beauty sleep novom Netflix serijom, pa od jutros primećujete posledice na koži? Ne brinite - svi smo u istom začaranom krugu. Iako znamo da je poželjno spavati osam sati svake noći, ponekad to jednostavno nije moguće, te su nam prva pomoć saveti kako probuditi kožu i sakriti znakove umora. Dobra vest je da vam je potrebno samo pet minuta adekvatne nege kako biste izašli iz stana kao nova, odmorna osoba (i odjurili do prvog espresso aparata). Sledite naše korake!

Hidrirajte, hidrirajte, hidrirajte kožu

Dehidratacija je jedan od najvećih krivaca kada je u pitanju neujednačena koža bez sjaja. Nedovoljno unošenje vode smanjuje protok krvi u koži, zbog čega izgledamo sivo i umorno. Preporuke su da treba da popijemo osam čaša dnevno, ali to je samo procena. Stvarna količina koju treba da pijete zavisi od vaše visine, težine i nivoa aktivnosti.

Maska za lice

Imate samo pet minuta? To je dovoljno! Potražite masku i proizvode za lice s kofeinom koji će pomoći da se suze krvni sudovi i smanji upala.

Smanjite oticanje i tamne kolutove

Imate naduvene oči od neprospavane noći? Pokušajte da uvedete proizvode bogate vitaminom C i vitaminom K kako biste ciljano delovali na tamne kolutove. Topična primena vitamina C smanjuje slobodne radikale i posvetljuje kožu, dok vitamin K stimuliše obnovu tkiva.

Pokrenite telo odmah ujutro

Vežbanje odmah ujutro budi vaše organe, kosti i mišiće. Takođe pokreće cirkulaciju krvi, dajući vam zdrav, budan sjaj. Nemate vremena da odete u teretanu? Pokušajte da šetate po kraju 15 minuta pre nego što krenete na posao.

profimedia-0433666934.jpg
Calvin Klein via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

Hidrirajte suve, ispucale usne

Ispucale usne umeju da budu noćna mora. Izbegnite ovu pojavu s proizvodima koji sadrže niacinamid, sastojak koji povećava nivoe masnih kiselina u koži i pomaže u sprečavanju gubitka vode.

Jedite citrusno voće

Konsumiranje citrusnog voća odmah ujutro deluje osvežavajuće na kožu i um, jer su bogati vitaminom C, koji pomaže povećanju energije i budnosti.

Izvor: ELLE/T.Đ.