Anti-age nega kože obično počinje već u dvadesetim godinama, u vidu nanošenja zaštite od sunca, praktikovanja zdravog načina života... Međutim, u tridesetim, moramo mnogo više pažnje da posvetimo svojoj koži kako biste prevenirali starenje, te očuvali čvrstu i elastičnu kožu što duže. Evo najvažnijih pravila za negu kože lica:

1. Uvedite kremu za oči

Krema za oči je neophodna u tridesetim godinama. Ova osetljiva regija je sklona isušivanju, što je čini jednim od prvih udarnih mesta na kojima se pojavljuju bore. Preporučuje se hidratantna krema, ali kofein takođe ima koristi jer pomaže stimulisanju cirkulacije krvi i borbi protiv tamnih kolutova.

2. Ozbiljno shvatite čišćenje

U tridesetim godinama, morate ozbiljno shvatiti čišćenje. Iako nikada nisu ni bile, maramice za skidanje šminke zaista nisu poželjne u ovoj deceniji jer zapušavaju pore. Uvedite u rutinu blago sredstvo za čišćenje lica, te piling i masku za pore dva puta nedeljno.

3. Zaljubite se u retinol

Ako već niste, sada je pravo vreme da uključite retinol u svoju rutinu nege kože. Retinol je naučno dokazano jedan od najboljih agenasa protiv starenja. On je jednako važan kao zaštita od UV zračenja.

Kako najbolje negovati kožu u tridesetim godinama
Tommy Hilfiger via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

4. Ne zaboravite na SPF kremu

Rekli smo to milion puta, i reći ćemo ponovo: morate da nanosite sunčanu kremu svakodnevno. Dr. Joseph Hkeik, australijski stručnjak za estetsku medicinu, rekao je za Stylight: "Istraživanja pokazuju da 40% faktora starenja nije genetskog porekla, što znači da možete preduzeti važne korake da poboljšate zdravlje svoje kože. Prosečno, 80% starenja kože uzrokovano je oštećenjima od sunca." Ne samo da će obilna i redovna primena zaštite protiv sunca pomoći u smanjenju budućih sitnih linija i bora, već istraživanja sugerišu da može da umanji već postojeće bore i hiperpigmentaciju.

Izvor: ELLE/T.Đ.

Ozbiljno shvatite čišćenje U tridesetim godinama, morate ozbiljno shvatiti čišćenje! Iako možda nikada nisu bili, maramice za skidanje šminke nisu posebno korisne u ovom desetljeću. Zagušeni pore mogu prouzrokovati više štete nego što mislite. Zamijenite maramice blagim sredstvom za čišćenje lica.