Tanka, delikatna i osetljiva, koža oko očiju posebno je sklona otkrivanju znakova umora i ranog starenja. Zato, kada se probudite, neretko možete videti plavičaste tamne kolutove koje čak ni najbolji tonirani korektor ne može da prikrije. Prvo i osnovno pravilo je skidanje šminke pre spavanja, a zatim i korišćenje adekvatnih proizvoda za negu predela oko očiju. 

La Mer-ov The Sea serum za podizanje kontura očiju koristi svu tehnološku stručnost brenda da revitalizuje fragilnu kožu oko očiju: čuveni Miracle Broth™, poznat po svojim hranljivim i isceliteljskim principima, i Complex Stretch Matrix za poboljšanje gustine i definicije kože. Njegov moćan spoj morskih biljnih sastojaka i algi stimuliše proizvodnju elastina i efikasno smanjuje oticanje i fine linije kako bi pružio osvežen izgled. 

Jeftinije varijante naći ćete kod sjajnih brendova kao što je Dr. Hauschka. Njihova krema za obnavljanje kože očiju deluje efikasno na prve bore i intenzivno neguje suvu kožu oko očiju, čineći je vidljivo zaglađenom i sjajnom. Oftalmološki testovi potvrđuju vrlo dobru toleranciju kože, takođe i za nosioce kontaktnih sočiva. 

Najpovoljnije proizvode imaju The Ordinary i The INKEY List.

U galeriji otkrijte najbolje serume i kreme protiv prvih znakova starenja na okoloočnom području.

La Mer, ILIA Pogledajte od jeftinijih do skupljih varijanti.

 Izvor: ELLE/T.Đ.