U dugim januarskim danima, gde se nakon prazničnog odmora i dalje privikavamo na radne obaveze i često nedovoljnu količinu sna, umoran izgled lica, a posebno očiju, čest je izazov za mnoge od nas. Svakako, genetska predispozicija može dodatno da utiče na pojavu podočnjaka, ali i stres (za koji se nadamo da će ga biti što manje u 2024. godini). 

Ipak, kvalitetna nega kože, ali i nekoliko make up trikova mogu nam pomoći da postignemo izgled svežih i odmornih očiju. Bez obzira na to koliko ste vični šminkanju, ovi saveti beauty profesionalaca omogućiće vam da brzo i jednostavno postignete željeni izgled. Nastavite sa čitanjem kako bismo vas sproveli kroz pet ključnih koraka za postizanje svežeg i odmornog izgleda očne regije.

Koristite korektor u boji

Kada su u pitanju tamni podočnjaci, klasičan korektor često nije dovoljan – krugovi modre nijanse potencijalno će se i dalje nazirati. Najbolja stvar koju možete da uradite kako biste ovo sprečili jeste da nanesete korektor koji će neutralizovati obojenost podočnjaka, a tek onda utapkate klasičan korektor približan vašem tenu. 

Ljubičaste tonove ukloniće korektor kajsijasto-narandžaste nijanse. Samo se pobrinite da najpre pripremite područje dobrom okoloočnom kremom - to će napraviti veliku razliku.

Pametno nanesite korektor

Profesionalni šminkeri istakli su da je nanošenje korektora ispod očiju najbolje kada se ne proteže sve do donje linije trepavica. Umesto toga, nanesite korektor duž najtamnijeg dela podočnjaka i utapkajte ga i izblendajte svojim domalim prstom. Ako nanesete korektor previše blizu linije donjih trepavica, rizikujete da vaša šminka izgleda neprirodno.

Neotežavajuća formula i prozračan izgled je sve što tražimo pri odabiru tečnog pudera za svaki dan.
Shutterstock 

Koristite bež olovku za oči

Iako tamne olovke i senke mogu učiniti da umorne oči izgledaju još manje i spuštenije, to ne znači da uopšte ne treba posegnuti za olovkom. U stvari, jedan od najvećih trikova koje šminkeri koriste kako bi probudili područje oko očiju jeste nanošenje bež olovke na donju vodenu liniju. Ovo će stvoriti iluziju budnog i odmornog izgleda. 

Začešljajte obrve

Da li ste znali da trenutno veoma popularne začešljane obrve mogu da pomognu da umorne oči izgledaju življe? Jednostavan čin češljanja obrva na gore pomaže da se vizuelno podigne područje oko očiju. Koristeći čistu četkicu i gel za obrve, četkajte dlačice na gore i zagladite ih pri ivicama.

Retinol je omiljen aktivni sastojak žena zrelije dobi.
Profimedia 

Mudro aplikujte hajlajter

Postoji jedna posebno "laka" tehnika nanošenja hajlajtera koja najviše otvara oči. Trik je da nanesete malu količinu svetlucave senke na unutrašnji ugao oka i na spoljnu ivicu obrva, odmah ispod same obrve. Reflektujuće osobine hajlajtera stvoriće iluziju svetline, otvarajući oči kako bi se suprotstavile svakom nagoveštaju umora. Ključ ove tehnike, jeste usvajanje pristupa manje je više. Zapamtite, uvek možete povećati intenzitet, ali ga ne možete lako skinuti.