Kada govorimo o Parižankama, moramo priznati da nam se čini kao da one nikada prave stilske greške. Od besprekornog dizajna enterijera do inspirativnih modnih outfita, Francuskinje neguju zaista specifičnu estetiku. Isto pravilo važi i kada je njihova beauty rutinau pitanju. 

Iako je ključ francuskog izgleda taj čuveni „je ne sais quoi“ momenat, za njegovo postizanje je ipak potreban određeni napor. Zbog toga smo istražili koja je to esencija njihove nege za dan, bez koje ne mogu čak ni kada napuste svoj dom. U nastavku pronađite pet proizvoda koje Francuskinje gotovo uvek nose sa sobom u tašni. 

Hajlajter

Hajlajter je tajno oružje svih Francuskinja. Trendovi u šminkanju se često menjaju po sezonama, ali blistav i zdrav izgled tena nikada neće prestati da bude poželjan. Zbog toga, odaberite hajlajter u skladu sa vašim tenom biste pojačali sjaj lica čak i u najsivljim danima. 

Nude paleta senki

Senke u nude tonovima mogu stvoriti besprekoran rezultat uz minimalan napor i, naravno, dati vam apsolutno chic i sofisticiran izgled u svakom trenutku.

Začešljane obrve i šimerasta senka daju efekat krupnijih očiju.
Unsplash 

Balzam za usne

Nastavljamo putem make up proizvoda koji istovremeno i neguju, te stavljamo fokus na must have proizvod za zimu, a bez kog Francuskinje generalno ne izlaze iz kuće. Čak i ako nemate ništa drugo na licu, usne moraju biti hidrirane. Isprobajte balzame u stiku, a za veče odaberite negujuću masku za usne koja će ih nahraniti preko noći.

Termalna voda

Neke od najpoznatijih medicinskih brendova preparative dolaze nam upravo iz Francuske, a sigurni smo da ste već negde čuli kako je mini termalna voda u spreju jedan od proizvoda na koje se Francuskinje oslanjaju kako bi osvežile ten u toku dana. 

Maskara

Parižanke su prilično minimalističke po pitanju šminke. Često ih možete videti kako od šminke imaju samo besprekoran blagi ten i maskaru na očima. Potrudite se da odaberete onu koja će naglasiti vaše trepavice i dati dubinu vašem pogledu, ali nemojte preterivati.