Ovako izgleda pravilna nega kože oko očiju:

Ujutru 

  1. Umijte se čistom vodom i nanesite kremu za negu zone oko oka tapkajući prstom. Koristite domali prst jer je on najslabiji u šaci, te nećete mnogo opterećivati nežnu kožu.
  2. Smer kojim nanosite kremu izuzetno je važan, ne želite da budete saveznik borama, već njihov protivnik, zato utrljavajte kremu u suprotnom pravcu od njihovog stvaranja. Natapkajte proizvod oko oka, a potom ga najnežnijim pokretima razmažite po sledećoj putanji: krenite od slepoočnica, preko donjeg kapka, ka suznom kanalu, preko gornjeg kapka i ponovo završite na slepoočnicama. 

Šminka 

  1. Korektor za podočnjake najbolji je saveznik protiv umornog izgleda, ali potrudite se da i to bude negujući proizvod zato što na vašem licu provodi i više od osam sati. Na zonu oko oka nemojte stavljati krem i korektore u stiku. Osim što se teško razmazuju, oni su najčešće puni ulja.
  2. Najbolje bi bilo da se opredelite za lagane tečne korektore. Ne brinite da li će biti dovoljno „jaki“ da prekriju sivu/zelenu/plavu boju podočnjaka - hoće, ali ako odaberete pravu nijansu. Ona bi trebalo da bude narandžastog tona.
Kako izgleda pravilna nega kože očiju posle 30. godine.
Getty Images Author: Dimitrios Kambouris Copyright: 2013 Getty Images Description: A model prepares at the 2013 Victoria's Secret Fashion Show hair and make-up room at Lexington Avenue Armory on November 13, 2013 in New York City. Software:Adobe Photoshop CS6 (Windows) Created: 2013:11:13 15:22:56

Uveče

Kada budete skidali šminku, odaberite što nežniji proizvod. Idealno bi bilo da to bude neki uljani ili dvokomponentni skidač šminke koji će samo da klizi preko kože oko oka. 

  1. Natopite tupfere skidačem i držite ih blago pritisnute na kapke. Tako će proizvod rastopiti šminku i neće biti potrebe za trljanjem.  
  2. Posle skidanja šminke, još jednom očistite zonu oko oka, ali ovaj put micelarnom vodom koja će blago ukloniti sve ostatke šminke, ali i prethodnog skidača.
  3. Ponovo nanesite kremu istim postupkom kao pod br. 2.  

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/