Toliko beauty proizvoda na polici... I da, svaka ima koristi. Čak i za područje oko očiju potreban vam je poseban kozmetički proizvod. Dermatolozi kažu da obična krema za lice nije pogodna za ovo osetljivo područje. Bavimo se temom da li je to zaista tako.

Zašto nam je potrebna posebna krema za područje oko očiju?

Koža oko očiju razlikuje se od kože lica. Prvo, tanka je, a drugo, krvni i limfni sudovi nalaze se u ovom predelu, pa je neophodna posebna pažnja i nega. Pored toga, odsustvo lojnih žlezda i mala količina kolagena i elastina čini kožu ranjivijom zbog promena koje dolaze s godinama. Samim tim, da li ste primetili da se najpre pojavljuju bore oko očiju? Da, to je zbog mišića koji su odgovorni za izraze lica (ima ih više od 20). Stručnjaci ne preporučuju nanošenje redovne kreme za lice na ovo osetljivo mesto jer proizvod može izazvati oticanje i iritaciju.

Kako odabrati kremu za područje oko očiju?

Pre svega, obratite pažnju na sastav kreme, jer u zavisnosti od godina, mogu vas zabrinuti različiti problemi u predelu oko očiju: bore na licu, prekriveni kapci, tamni krugovi ispod očiju, oticanje i drugo. Zato se kreme razlikuju po sastavu i teksturi - lagane ili bogate.

Kako naneti kremu na područje oko očiju?

Za jednu upotrebu trebaće vam prilično malo kreme. Prstom rasporedite masu jednaku zrnu pirinča na kožu oko očiju (ona je najslabija, tako da ne vrši pritisak na nežnu kožu i ne isteže je). Prvo pređite duž donje orbitalne kosti od unutrašnjeg ugla oka do spoljnog, a zatim duž gornje orbitalne kosti od spoljnog ugla oka do unutrašnjeg. Završni korak je izvođenje laganim pokretima tapkanja tako da se proizvod dublje apsorbuje u kožu.

Napomena: Ne nanosite kremu na gornji pokretni kapak, jer se u protivnom ujutro može pojaviti oticanje.

Izvor:Cosmopolitan.rs