Jennifer Lopezje jedna od onih žena koje izgledaju gotovo isto decenijama. Pored uspešne karijere i burnog privatnog života, njena modna i beauty izdanja vrlo često su predmet pažnje.

JLo često deli savete o nezi kose i kože, a osnovala je i svoj beauty brend. Sada je otkrila i koji proizvod je njen omiljeni kada su u pitanju bore u regiji oko očiju, a u pitanju je StriVectin intenzivna krema sa retinolom.

Višenamenski proizvod

StriVectin Eye Contour je obogaćen retinolom, moćnim sredstvom protiv starenja, čije su prednosti do sada studijama dokazane. Smanjuje pojavu finih bora i podočnjaka, a istovremeno učvršćuje i jača kožu oko očiju.

Ako ne možete da pronađete određeni proizvod u svojoj zemlji, znajte da na tržištu postoje tone odličnih proizvoda sa retinolom koji mogu pomoći vašoj koži.

Šta je retinol?

Ukoliko želite da smanjite znakove starenja, ovaj sastojak nikako ne treba zanemariti. Ovaj moćni oblik vitamina A, koji je počeo da se koristi u kremama bez recepta 1970-ih, cenjen je zbog dokazanih efekata podmlađivanja.

Retinol krema signalizira telu da proizvodi kolagen i nove ćelije za čvršću, glatku kožu, dok istovremeno smanjuje hiperpigmentaciju i začepljene pore.

Retinol - zajedno sa drugim retinoidima kao što su retinoična kiselina i retinil palmitat - je u suštini derivat vitamina A, koji je jedan od ključnih hranljivih materija u telu za promovisanje obnavljanja ćelija. Dodaje se lokalnim proizvodima za negu kože kako bi se ubrzalo obnavljanje kože, poboljšao tonus kože, smanjio akne i povećala proizvodnja kolagena. Takođe deluje kao antioksidant, pomažući da se preokrene oštećenja slobodnih radikala koja izazivaju vidljive znake starenja.

Jennifer Lopez koristi retinol kremu za okoloočnu regiju.
Profimedia 

Kako koristiti retinol

Ako razmišljate o uvođenju retinola u svoju rutinu, važno je uzeti u obzir njegove efekte na vašu kožu. Dermatolozi kažu da je sastojak bezbedan za sve tipove i nijanse kože, ali savetuju pacijentima sa rozaceom ili preosetljivom kožom da razmotre alternativu retinolu kako ne bi izazvali dodatnu iritaciju.

S obzirom na to da retinol deluje tako što ljušti kožu, preporučuje se tokom korišćenja ove kisenline ne koristite dodatne proizvode za piling kao što su AHA ili BHA. Prekomerna upotreba pilinga može da izazove neželjene efekte kao što su suvoća i ljuštenje, kao i reakciju kože stvaranjem viška ulja kako bi se nadoknadio gubitak neophodne hidratacije, što može dovesti do povećanja akni.