Sjaj Jennifer Lopez je nestvaran. Ova 51-godišnjakinja glumica i pevačica otkriva da je ključ njene lepe kože zapravo san kao pravilo broj jedan. ''Idealno bi bilo kad bih mogla da spavam 9 ili 10 sati, ali se ja uvek trudim da spavam bar 8''. San joj je toliko važan da je mantru njene beauty linije koja glasi 5S (sleep, sunscreen, serum, supplements i sano).

Međutim, to nije sve, ona ima još 9 tajni za mladoliku, blistavu i zategnutu kožu.

1. Zaštitni faktor koristi od kad je bila tinejdžerka

Kremu za sunčanje koristi od svoje 18-te godine kao hidrantnu kremu. Od doktorki je dobijala savete i za kreme i za botoks, ali ipak se odlučila za kreme sa zaštitnim faktorom. ''To je jedna od mojih najvećih tajni, koju većina ne shvata ozbiljno, jer svaki dan naša koža prolazi kroz oštećenja ne samo od sunca, nego i od okoline. Morate toga biti svesni i zaštititi se''.

2. Maslinovo ulje je njen omiljeni sastojak

Cela njena kolekcija JLo Beauty zasnovana je na maslinovom ulju. ''To je poput tajnog sastojka prirode koji jednostavno ne koristimo dovoljno, a takođe ne želimo da mirišemo kao salata, pa ne želimo na sebi da koristimo ovo ulje''. Preporučuje da se koristi za hidrataciju kože, za kosu i za antioksidativnu zaštitu.

3. Ona obožava maske

Pre velikih događaja, JLo možete videti sa hidratantnom maskom na licu. ''Osećam se kao da sam otišla da uzmem svoje novo lice''.

Kako negovati kožu u pedesetim godinama, najbolje zna Jennifer Lopez.
Profimedia 

4. Suplementi su ključni za njenu kožu

Po mišljenju JLo, ne možete imati sjajnu kožu i kosu ako lepotu ne tretirate kao deo unutrašnjeg zdravlja. To znači uključivanje vitamina ili dodataka ishrani u vašu svakodnevnu rutinu.

5. Jede puno svežih proizvoda

Kao i mnogo slavnih zvezda, trudi se da ima zdravu ishranu uz puno vode. ''Mislim da pijenje mnogo vode i jedenje dosta svežeg voća i povrća utiču na kvalitet vaše kože''.

6. Izbegava cigare i alkohol

Njen bivši verenik izjavio je: ''Ona se zaista oslanja na stvari poput odmora, spava od 8 do 10 sati, ne pije i ne puši, živi vrlo zdravo''.

7. Vežba svoj um

Lopezova veruje da je moć dobre volje jako bitna stvar i veruje da je lepota takođe stanje duha. ''Definitivno mislim da lepota dolazi iznutra, morate sinhronizovati im, dušu i telo. Čvrsto verujem u meditaciju, tada ste srećni i radosni, zračite lepotom''.

8. Ne osporava činjenicu da je ’privilegovana’

Ako mislite da je JLo rođena sa tako lepom kožom, ne grešite. ''Moram da kažem da imam dobre gene. Moja mama i baka su imale prelepu kožu, samim tim i ja sam imala sreću''.

9. I još malih, svakodnevnih trikova

Neki od njenih rituala jesu pranje lica nakon vežbanja, kaže da joj to pomaže da pore budu čiste i da se koža oseća zdravo. Nikada ne ide u krevet sa šminkom i redovno koristi noćne kreme za hidrataciju.

Priredila: Ivana Matijević