Nije da imamo najlepše asocijacije na pomen reči 'dijeta', najčešće jer znamo da je vreme za izgladnjivanje, disciplinu i uskraćivanje slatkih radosti. Osim toga, toliko puta smo se razočarali jer određeni režim ishrane nije delovao.

Ipak, sa dijetom Jennifer Lopez nema greške, a to vam dokazuje upravo stas latino dive. Glavno pravilo za mršavljenje je 'ugljenohidrati do 14:30', a osmislio ga je slavni trener David Kirsch. To je svojevrsni mini intervalni post u kojem je unos ugljenih hidrata ograničen na jutro i rano poslepodne. U ovom vremenskom prozoru dopuštene su zobene pahuljice, testenina, mahunarke i slično. Nakon 14:30 sati na jelovniku su namirnice bogate belančevinama - poput mesa, ribe i sira te puno svežeg voća, povrća i salata.

Isto tako, JLo iz ishrane je izbacila i šećer u svakom obliku, kao i alkohol.

Zašto je ova dijeta toliko efikasna?

Naime, ugljeni hidrati nam sve do podneva daju vrednu energiju koja nam pomaže da izdržimo dan i drže nas fokusiranima. Osim toga, dovoljno se krećemo do uveče da se mogu da sagore. Stvari su drugačije nakon radnog vremena: ako uživamo u velikoj pizzi, a zatim legnemo na kauč ili idemo u krevet, višak energije pohranjuje se u masno tkivo i dobijamo na težini.

Koliko tačno ugljikohidrata smete da pojedete do 14:30h?

Naravno, nekome ko ima fizički zahtevan posao treba više od onoga ko sedi za stolom osam sati. Međutim, Kirsch savetuje da slušate svoje telo i jedete samo kada ste zaista gladni. Tada ćete se nakon deset dana moći radovati prvim vidljivim uspesima.

Profimedia Kako izgleda dijeta latino dive