Lepa i negovana koža nezamisliva je bez upotrebe vitamina C. Ovaj moćni sastojak sprečava prevremeno starenje i nastajanje fleka, pojačava proizvodnju kolegena, utiče na oštećenja, ujednačava i posvetljuje ten... a to je samo delić njegovih benefita. idealno je da ga uvrstite u svoju rutinu nege u obliku seruma, međutim, postavlja se pitanje - koji odabratiI ne samo to, već, kako znati koji serum zaista radi?

Istina je da na tržištu postoji više nego bogat izbor proizvoda koji obećavaju neverovatne rezultate, međutim bitno je da znate da je za bilo kakvu promenu potrebno vreme kako bi se koža navikla na proizvod. Zato za početak izaberite serum sa nižim procentom vitamina, a kasnije ga možete i postepeno povećavati.

Vitamin C daje koži blistavost.
Profimedia 

Kako se koriste serumi sa vitaminom C?

Pre nego što pogledate listu seruma koji su se pokazali kao najbolji na tržištu, dobro je podsetiti i kako se pravilno koriste. Pre svega, serumi se nanose jednom dnevno, a u slučaju vitamina C najbolje je da to uradite ujutru ukoliko nakon toga ne izlazite na jako sunce. Vitamin C je fotosenzitivan sastojak koji privlači zrake sunca i zato je neophodno da uz njega koristite i proizvode koji imaju visok zaštitini faktor.

1. Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum

1. Drunk Elephant – C-Firma Vitamin C Day Serum daje koži blistavost.
Sephora 

Više puta je nagrađen jer koži daje glow efekat i ne samo to - dobar je za sve tipove kože, a deluje na fine linije i bore i poboljšava teksturu.

2. Ole Henriksen – Truth Serum

Ole Henriksen – Truth Serum je najprodavaniji serum.
Sephora 

Ole Henriksen godinama je među najprodavanijim i to nije bez razloga. Ne samo da posvetljava koću, već je i hidrira tokom celog dana, a da pritom ne ostavlja masni trag.

3. The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother

The Body Shop – Vitamin C Skin Booster Instant Smoother čini da koća bude meka i glatka.
Sephora 

Lagani serum ima svilenkastu teksturu i čini da vaša koža bude sveža i meka. 

4. La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum

La Roche-Posay – Pure Vitamin C Serum pegla bore i fine linije.
DM 

Ovaj serum odlikuje izuzetno visok sadržaj vitamina C pa je pogodniji iskusnijim korisnicima, ali ga je njegova delotvornost dovela do dobrog glasa.

5. SkinCeuticals – C E Ferulic Serum 

SkinCeuticals – C E Ferulic Serum neutrališe dejstvo slobodnih radikala.
cosmostore.org 

Ovo je definitivno jedan od najhvaljenijih proizvoda na bazi vitamina C koji je obogaćen i ferulnom kiselinom i alfa-tokoferolom. Formula sprečava dejstvo slobodnih radikala, stimuliše sintezu kolagena i ublažava bore i hiperpigmentacijske fleke. Serum je namenjen osobama sa suvom i normalnom kožom.

6. Kiehl’s – Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate 

Kiehl’s – Powerful-Strenght Line Reducing Concentrate je odličan serum za kožu.
Sephora 

Ovaj serum veoma brzo se izdvojio kao omiljen i zbog toga što sadrži hijaluronsku kiselinu, zbog čega daje koži glow efekat i smanjuje vidljivost proširenih pora.

7. Dior – Capture Youth Glow Booster

Dior – Capture Youth Glow Booster daje licu sjaj.
Sephora 

Baš kao što mu i samo ime kaže, ovaj serum daje licu sjaj i svežinu, a ekstrakt irisa pojačava prirodnu antioksidativnu moć kože.

8. Lancôme – 15% Vitamin C Correcting Concentrate

Lancôme – 15% Vitamin C Correcting Concentrate je jedan od najmoćnijih seruma.
jasmin 

Još jedan proizvod kojeg odlikuje visoki procenat vitamina C - čak 15%, što znači da će vaša koža veoma brzo dobiri zdrav sjaj i blistavost. 

9. Clinique – Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10%

Clinique – Fresh Pressed Daily Booster with Pure Vitamin C 10% je jedan od popularnijih seruma.
Sephora 

Za razliku od preparata sa ove liste, ovo nije serum već booster, i koristi se tako što se jednom dnevno 2 kapi pomešaju sa kremom koju koristite. Preparat podmlađuje kožu, ujednačava njenu teksturu i deluje na tamne mrlje.

10. Vichy – Liftactiv Specialist Peptide-C ampule

10. Vichy – Liftactiv Specialist Peptide-C ampule je inovativni proizvod.
DM 

I naposletku, inovativni preparat, koji dolazi u monodozama, sadrži 10% čistog vitamina C, bio-peptide, Vichy vulkansku vodu i hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla, a deluju na fine linije i bore i vraća koži čvrstinu i blistavost.

PROVERITE DA LI VAS OMILJENI SERUM SA VITAMINOM C ZAISTA RADI: Jedna stvar otkriva da li je stvarno delotvoran TikTok/pamelapedrozaa