Mnoge žene u letnjim mesecima žele da postignu tu savršenu nijansu zlatne boje kose koju poseduje Gisele Bündchen. Pored divnog lica i besprekorne kože, Gisele se vrlo posvećeno bavi svojom kosom kako bi postigla tu idealnu nijansu plave boje, prošarane karamel, zlatnim tonovima i pramenovima u boji meda. Kada na sve to dodate blage talase - raskošna frizura je tu. 

Bernardo Vasconcelos, njen frizer i kolorista, zadužen je kako za njenu, tako i za još mnogo frizura brazilskih modela. On kaže da u njegovom salonu nećete zateći čistu brinetu ili plavušu, već ćete umesto toga videti različite nijanse koje se provlače kroz kosu, stvarajući prirodni efekat. Kosa koja izgleda kao da je obasjana suncem jeste ona koja uvek izgleda atraktivno.

''Ipak, umesto da svom frizeru pokazujete fotografije modela, dopustite mu da sam odredi boju koja vam pristaje. Ako nešto ne odgovara vašoj koži i tipu kose, ja to ne želim da uradim. Vaša kosa mora da prati i vaš način života, zato je uvek važno koliko puta nedeljno ili mesečno idete na feniranje ili farbanje, koliko truda ulažete u njenu negu. Na primer - ako se ne trudite mnogo i frizera posećujete jednom u pola godine, onda kreiramo prirodnu boju s pramenovima koji će duže trajati''navodi Bernardo.

profimedia-0606107110
Profimedia 

Njegova tehnika uključuje nanošenje boje na kosu slobodnim potezima ruke, a veliki akcenat stavlja na korišćenje što je moguće manje blanša i boje, samo tamo gde su neophodni. Jedno od ključnih područja - i tehnika vidljiva na Gisele - uključuje svetlije pramenove oko lica, kako bi koži donela više sjaja. ''Sve što nanesete na kosu klijenta, a izgleda previše grubo ili previše veštačko, nije dobro i čini klijentkinju starijom ili kao da se previše trudi da postigne taj izgled'', kaže on. "Kosa će biti zdravija ako stavljate manje folije".

Kako napraviti lokne bez toplote
IWC/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ovakva tehnika može da se radi na bilo kojoj teksturi kose ili tonu kože, samo je potrebno da to uradi stručno lice. "Ako imate kovrdžavu ili afro frizuru i previše vam je svetla na vrhovima, možete izgubiti uvojke zbog farbanja", kaže Vaskoncelos, savetujući da u ovom slučaju budete posebno precizni pri nanošenju boje. "Ako na kovrdže stavite previše blanša ili boje, oni mogu postati sasvim ravni, zato ih zaštitite''.

Gisele i njene koleginice uvek traže frizuru koja je ''super prirodna, ali izgleda sjajno, seksi, kao da je napravljena bez napora'', kaže Vasconcelos. ''Ako je previše ofarbano, ne sviđa im se jer izgleda vulgarno; ako je previše suptilno, onda postaje dosadno, dakle je sve je u idealnoj meri" dodaje.