Verovatno ste već čuli za 'slugging' - ogroman trend kada je u pitanju nega kože. Radi se o noćnom nanošenju gustog proizvoda, najčešće vazelina, preko proizvoda za njegu kako bi se postigla dublja hidratacija, piše Allure.

Na TikToku svi bruje o tom trendu, stoga ne čudi što su korisnici našli još jednu primenu - na noktima. Posebnu je pažnju privukao kod onih koji imaju problem sa slabim i krhkim noktima, te bolnim zanokticama.

Kada u pretraživač na TikToku upišete #nailslugging videćete da brojni korisnici tretman započinju nanošenjem ulja za negu koje utrljavaju u nokte, a potom gušći balzam ili vazelin.

Nail slugging odobravaju i stručnjaci koji kažu da takav tretman može pomoći ako dugoročno želite da sprečite starenje ruku, dobijete jače nokte i zdravije zanoktice.

"Uloga kutikule je da spreči da prljavština i bakterije uđu u koren nokta i izazovu infekciju. Kada je suva, sklona je pucanju, čime se ugrožava zaštitna barijera i povećava mogućnost infekcije bakterijama ili gljivicama", objasnila je manikirka Brittney Boyce za Allure.

Šta je nail slugging tretman za nokte TikTok/jacquelinekilikita

Neki dermatolozi tvrde da je vazelin "lek za našu kožnu barijeru", te preporučuju da se držite proizvoda bez mirisa i pročišćenih mineralnih ulja. Drugi stručnjaci savetuju upotrebu kreme za ruke umesto vazelina jer njega koža ne upija. "Ostavlja lepljivu teksturu. Radije bih koristila ulje ili kremu koja se upija u moju kožu i ne prelazi na moj mobilni telefon", izjavila je Boyce.

Preporuka je da slugging primenjujete jednom do dva puta nedeljno, i to tokom noći, dok proizvode za negu zanoktica možete da nanosite svakodnevno.