Već smo odavno savladali lekciju da godine nisu relevantne ni za šta, već samo osećaj koji je u nama. Ne verujemo da postoje stroga modna ili beauty pravila za žene određene dobi, verujemo da svaka treba da sledi svoju prirodu, energiju i osobnost.

Za kakvu god promenu se odlučili, suština nije da bežimo od onoga što jesmo, već da poboljšamo svoj izgled i budemo zadovoljni odrazom u ogledalu.

Ako nije koža, šta je to što može najviše da utiče da izgledate sveže, moderno i mladoliko? Kosa, naravno. Frizerka i stručnjakinja za boje Julia Kratz otkriva 2 ključna saveta za žene starije od 40 godina.

Kraće je slađe

Nažalost, što smo stariji, to nam je kosa tanja. Zato Julia Kratz ne savetuje dugu kosu. Zavisno od teksture, kosa nam može izgledati nezdravo i slomljeno, zbog čega izgledamo starije. To se takođe odnosi i na ekstremne stepenaste frizure, koje također proređuju kosu i zato nisu prednost.

Posebno kod sede kose, dužine izgledaju vrlo brzo zanemarene: „Struktura sede kose je jako nemirna, kosa voli da strši kao male antene iz glave“, objašnjava profesionalna frizerka. "Kratka kosa izgleda gušće pa stoga i zdravije. To vas čini mlađom. Čak i prve sede vlasi izgledaju dobro uz kratku frizuru."

šeron stoun godinama nosi kratku kosu
Foto: Profimedia Author: Hahn Lionel/ABACA Description: Sharon Stone attending the 75th Annual Golden Globes Awards held at the Beverly Hilton in Beverly Hills, in Los Angeles, CA, USA on January 7, 2018. Photo by Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM Software:Ver.1.30 ; BAGHEERA / PROPIXO; JpegMetadataToolkit 1.11 Created: 2018:01:08 05:36:25

Kada je u pitanju boja kose, idite na svetlije nijanse

Ovde vredi sledeće: što je tamnija boja, toliko izgledate starije. To je zato što se kontrast s kožom povećava, a bore postaju izraženije. Još jedan nedostatak: nakon samo nekoliko nedelja ponovo se može videti donji deo kose prirodne boje, zbog čega se morate stalno iznova farbati.

kratka kosa
Profimedia 

Julia Kratz stoga preporučuje da kosu ne bojite tamnije od srednje smeđe boje. Konačno, Julia Kratz ima savet za sve koji vole samouvereno nositi svoju sedu kosu: na primer, UV zraci ili nikotin mogu uzrokovati da bela kosa dobije nepoželjnu žutu nijansu.