Ako želite da izgledate mlađe, detalj koji vam može pomoći svakako je kosa. Frizura je ta koja može sakriti bore, naglasiti vaše oči, pa i "zategnuti lice", odnosno stvoriti takacv utisak. Izdvojili smo 7 saveta koje frizeri preporučuju za "skidanje godina".

1. LOB

Kosa koja lagano dotiče ramena, po mogućnosti oblikovana u blage talase svakako je jedna od onih kojima se postiže mlađi izgled. Ako imate tanku kosu, ovakva frizura daće joj volumen koji će takođerodraditi svoj deo posla.

2. BOB

Kraća kosa automatski vam daje samouvereniji i mlađi look, smatraju stručnjaci za kosu. Moderni bob uokviriće vaše lice i poglede usmeriti prema vašim najboljim atributima.

3. ŠIŠKE

Supermoć šiški jeste ta da su najlakše rešenje za one koji žele da prikriju bore na čelu. Naravno, šiške s kojima želite "skinuti godine" moraju biti pametno ošišane. Zato se obvezno za pomoć obratite svojoj frizerki. Jedna su opcija šiške koje nosite ravno, a druga šiške na stranu. U dogovoru s frizerkom odaberite najbolju opciju za sebe.

4. ZAČEŠLJANA KOSA

Začešljana kosa stavljena iza ušiju, bez obzira na to je li skupljena u rep ili nisku punđu, naglašava jagodice i osigurava mlađi izgled.

Jedna od najboljih opcija koja zateže lice i podiže obrve i oči svakako je visoki rep, koji je idealno rešenje i za dane kada vam se ne da prati kosu.

5. PIXIE

Šik kratko ošišana kosa izvrstan je odabir bez obzira na godine.. Za takve poduhvate potrebna je i mala doza hrabrosti, ali jednom kad se ošišate, uz malo voska za kosu imaćete frizuru s kojom ćete izgledati kao devojka.

6. DUGA KOSA KOJA UOKVIRUJE LICE

Ako ste među onima koji se ne žele odreći dužine, to je sasvim u redu. Neka vas vaša frizerka ošiša tako da vam pramenovi kose uokviruju lice.

Na koji će to način učiniti, ovisi o tipu kose, a najbolji odgovor na to pitanje dat će osoba koja se brine za vašu kosu.

7. MLADALAČKI TALASI

Dok ravna kosa bez volumena može pridoneti umornijem izgledu, kosa oblikovana u blage talase osiguraće vam opušteniji izgled. Talasasta kosa trend je koji ženama, čini se, nikada neće dosaditi, posebno kada znamo da nas vrlo lako mogu i pomladiti.