Možda ste mislili da je Instagram samo modno carstvo, ali prevarili ste se! Popularna društvena mreža je dom velikom beauty carstvu među kojima slobodno možemo da kažemo dominiraju influenseri koji nam nude mnogobrojne savete.

Među istaknutim globalno poznatim influenserkama je Negin Mirsalehi koja važi za vlasnicu najlepše kose na Instagramu, a ta titula nimalo ne čudi obzirom na raskošne lokne.

Lokne su se definitivno vratile na velika vrata, ali nažalost, nismo svi talentovani da dobijemo prelepe kovrdže i kosu punu volumena i van salona.

Da, presa i figaro jesu sjajan način da dođete do željenog rezultata, ali nisu dobri na duže staze. Bar ne ukoliko težite zdravoj i dugoj kosi, te vam predlažemo da u nastavku otkrijte top 5 načina kojima možete uviti kosu kod kuće bez upotrebe toplote!

1. Kaiš bade-mantila

Prvo napravite razdeljak po sredini i kosu podelite na dva jednaka dela, a zatim pričvrstite kaiš bade-mantila šnalom na vrhu glave. S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i obmotajte ga oko kaiša. Svaki put kada je vreme za novi krug dodajte novi pramen kose. Ponavljate postupak dok ne uvijete celu polovinu kose oko kaiša.

Uvijanje kose kaišem bade-mantila instagram/negin_mirsalehi

2. Spiralni uvijač

Ovi spiralni uvijači se tečko pronalaze kod nas, ali ih možete ponaručiti sa Amazona. Započnite uvijanje sa vlažnom kosom i nanesite proizvod za stilizovanje po želji kako bi vam lokne bile izdržljivije. Uz spiralne uvijače biće vam potrebna i igla za stilizovanje kako biste pramen po pramen kose provukli kroz uvijač.

Uvijanje kose spiralnim uvijačem instagram/nikkissecretx

3. Talasasti uvijači

Ovi uvijači rade po istom principu kao i spiralni, samo što stvaraju talase umesto klasičnih lokni. Za dodatni sjaj i izdržljivost fiksirajte beach waves lakom za kosu.

Uvijanje kose talasastim uvijačem instagram/nikkissecretx

4. Svileni uvijač

Ovi svileni uvijači za kosu su odlična alternativa Mirsalehinoj tehnici uvijanja kose uz pomoć kaiša od bade-mantila, a odlična je i za sve one koji žele malo dodatne nege jer je upravo svila ta koja obezbeđuje glatku i sjajnu kosu.

5. Vikleri

Naš poslednji savet uvijanja kose jeste ujednjo i najstariji. U pitanju su vikleri kakve su koristile naše majke i bake, pa zašto ne bismo i mi? Kosa se omotava pramen po pramen oko uvijača i učvršćuje ukosnicama. Za ovaj trik vam verovatno nije potrebno preveliko umeće, a ukoliko i zatreba znate kome treba da se obratite.