Stiglo je vreme je za beauty pripreme za novu sezonu, a visoko na listi prioriteta kotiraju se nove trendi frizure.

Stoga, vredno je ponoviti kako ove sezone u svetu frizura i negovane kose dominira bob, stil koji uspeva da održi visoko mesto na listi top trendova u domenu oblikovanja kose. Koliko je bob trenutno popularan potvrđuju i slavne osobe koje odlično nose (ili su nosile) bob frizuru, poput Hailey Bieber, Kaie Gerber i Zendaye.

Našu pažnju zaokupio je upravo bob Hailey Bieber koji se naziva A-bob ili A-line bob. Ovaj tip frizure definiše dužina iznad ramena i vrlo precizno šišanje te kreiranje linije koja zaokružuje lice i pruža chic look. Oblikuje se razdeljkom na sredini glave te tako i oblikuje pomenutu liniju. Sličan je blunt bobu jer ih povezuje ravni, oštri rez kose.

Omiljen je jer odgovara svakom tipu kose: odlično izgleda i kod tanje ravne, kao i kod kovrdžave kose. Nosi se i u nešto dužim verzijama (u kojima bob prelazi u lob) te privlači strogim, zaglađenim formama ali i lepršavijim, opuštenijim stilom.


Tajna ove frizure je u vešto šišanom zadnjem delu kose koji je nešto malo kraći od prednjeg dela čime se postiže atraktivan look.

 izvor: luxurysociety.hr