Kako izmisliti neku drugu frizuru za plažu od morskih talasa? Oni su višegodišnji klasik bez premca, a pristaju svima. Ipak, tzv. skandi talasi ovih su dana beauty tema broj 1 na društvenim mrežama, kao nova verzija ovog look-a. 

''Skandi talasi nisu previše savršeni ili oblikovani'', objašnjavaju frizeri, ''radi se o stvaranju nežnih talasa u predelu oko lica i neravnomernih na ostatku kose''

Oni asociraju na cik-cak frizuru koju smo svi toliko voleli 90-ih, samo su lakši, neuredniji i boemskiji u svojoj estetici. Upravo to je razlog da ovog leta ne budu rezervisani samo za obalu, već da ih slobodno nosite i u kancelariju i u izlazak u grad tokom visokih temperatura.


Kada bolje pogledate, nisu daleko ni od renesansnih Botticelli talasa koje smo tokom proleća viđali svuda na crvenom - od Kaie Gerber do Olivie Rodrigo kao otelotvorenju savremenih Venera.

''Uopšteno govoreći, trendovi kose su se udaljili od uglađenog izgleda i sada je sve u vezi sa opuštenom i razbarušenom teksturom koja izgleda nedovršeno''. Najlakši i najbrži način da napravite skandi talase je sunce + dobar sprej za kovrdže, a ako ste ipak za safe varijantu, poslužite se figarom, ali sa što manjom temperaturom i držanjem lokni, kako bi kosa bila što manje uvijena. 

''Dužu kosu krenite da uvijate od korena, stvarajući veće nabore na delovima bližim krajevima. Kod kratke kose, preporučio bih da počnete od linije očiju ili niže da biste stvorili teksturu u donjim dužinama i slojevima kose''savetuju.

 Još jedan od važnih saveta je i da svaki pramen uvijate na različitim visinama, kako bi počinjali i završavali na različitim mestima, te delovali skroz prirodno. Čak iako ih kreirate figarom ili peglom, završni korak treba da bude sprej za teksturu koji ćete naneti po sredini kose kako biste joj učvrstili definiciju i volumen.