Sa porastom temperatura svakog leta dugi pramenovi postaju out, a kratki stilovi zauzimaju modni presto.

Do sada smo nosili i francuski bob, i blunt bob, i undone bob, i lob, a sada se pojavljuje još jedna atraktivna verzija. Naime, ako tražite bob trend, a ne želite da pratite gomilu, vreme je da se upoznate sa dečačkim bobom - i ne, nećete ličiti na Nicka Cartera iz 1996. godine.

U frizerskim salonima kratki, dečački bob već je jedna od najtraženijih frizura, i to ne samo zato što smo uplovili u leto, već zato što izgleda neverovatno cool. Pored toga, nose je i manekenka Kaia Gerber, glumica Emma Corrin, i mnoge druge zvezde.

„Kosa je kraća od boba sa dužim pramenovima napred koji tačno dopiru do jagodica“, objašnjavaju profesionalni frizeri. „Duži pramenovi se mogu stilizovati sa fantastičnim dodacima za kosu kako bi zaista izgledali autentično. S druge strane, može se nositi na jednostavniji i sofisticiraniji način ako se samo isfenira sa krajevima koji idu blago ka unutra“.

Pored svestranosti i lakog održavanja, prednost ove frizure je i ta što pristaje svim generacijama, pa sjajno izgleda i na sedoj kosi, što potvrđuje i look naše omiljene 50+ influenserke Grece Ghanem. Ona bira dečački bob, ali sa talasima, tako da može da isprati sve njene elegantne modne kombinacije.

„Ono što je važno je tekstura boba. Mora da se oseća malo neuredno, nikako previše kruto. Takođe je najbolje rešenje tupi bob". Frizeri preporučuju sušenje na prirodnom vazduhu „tako da ima slobodnog kretanja u njemu“.

Zaista, dečački bob govori o vašoj jakoj ličnosti i treba da istakne prirodnu teksturu vaše kose.

Za tretiranje kose, frizeri predlažu doslednu upotrebu šampona za sjaj jer je neophodno da kosa izgleda zdravo i glatko. Šišanje na kratko je velika obaveza, a svako stilizovanje pašće vam lakše ako redovno koristiti hranljive maske koje kosu čine mekšom i regenerišu je.