Topli dani su konačno tu, a to uglavnom znači da se mnogi od nas spremaju da konačno naprave big cut, i osveže frizuru.

Bez obzira da li želite smeli ili romantičan look, moći ćete da ga postignete kod kuće bez profesionalnog frizera.

Prema rečima frizera postoje tri frizure, po jedna za svaku dužinu kose, s kojima celo leto možete izgledati sjajno.

1. Frizura za kratku kosu - moćni pixie

Radi se o frizuri kao stvorenoj za isticanje crta lica i stavljanja fokusa na vaše oči, usne... Ova frizura je i fantastičan odabir za vruće dane.

Većina nas zna da duga kosa u letnjim mesecima može biti noćna mora, ali zato je moćni pixie kao stvoren za sve izazove koje sa sobom nosi leto. Jedan od razloga zašto je to tako je činjenica da vam se kosa neće lepiti za leđa i vrat, a osim toga održavanje nije zahtevno i stilizovanje ne oduzima puno vremena.

2. Letnja frizura za poludugu kosu - klasični bob

Klasični bob neverovatno je chic frizura koja vašim leđima i vratu takođe ostavlja prostor da koža diše. Budući da se radi o frizuri koju je teško skupiti u rep, bob možete nositi na način da ga zabacite unazad. Na taj način vaše lice biće slobodno. Druga opcija je oblikovanje kose u talase koji su kao stvoreni za letnje mesece.

3. Savršena fizura za dugu kosu - stepenasta kosa

Ako imate dugu kosu šišanje stepena je sjajan način da je stanjite i smanjite njenu težinu, a to je ono čemu mnogi teže u letnjim mesecima.

Naravno, "minus" ove frizure je taj da ukoliko volite da nosite raspuštenu kosu vaš vrat i leđa neće biti najsrećniji, ali vam marame i razni aksesoari mogu pomoći u borbi protiv vrućine.