Kada je u pitanju meni, Uskrs bi trebao više da nas zabrine nego Božić. Nakon zimskih praznika, imamo dovoljno vremena za gubitak nekoliko kilograma viška, ali nakon Uskrsa – leto je jednostavno preblizu.

Pametan doručak

Kad prođe doručak, teško ćete više kontrolisati šta će se pojaviti na prazničnom stolu. Stoga za svoje dobro, pametno doručkujte. Zeleni sok može da bude odličan izbor. U blender stavite bananu, 300 ml vode, 100 g šumskog voća, 2-3 lista spanaća, 1 kašiku smeđeg šećera i miksajte 2-3 minuta.

Dosta tečnosti

Narežite kriške limuna i ubacite ih u svaku čašu vode koju ćete piti tokom dana. 

birgith-roosipuu-eCjxgeGFDpI-unsplash.jpg
Unsplash/Birgith Roosipuu 

Tanjir pun povrća

Pre nego krenete na slatku košaru s čokoladnim jajima, pobrinite se da na vašem tanjiru osim kuvane šunke i jaja ima dovoljno povrća. Mladi luk, zelena salata, rotkvica, mešane salate – radije preterajte s prilozima, nego s ostalim što sledi.

Vodite računa oko porcija

Bez obzira na prilike, vaš tanjir bi trebalo da bude podeljen na polovinu koja će biti rezervisana za povrće, četvrtinu koja je namenjena ugljenim hidratima i četvrtinu za proteine. Ukoliko baš morate, umesto vode konzumirajte vino, nikako pivo.

/
Unsplash/Shashi Chaturvedula 

Slatki kolači na kraju

Nakon dobrog i zasitnog zelenog doručka, puno tećnosti i velikih porcija povrća, jednostavno nećete moći da preterate s konzumiranjem slatkih kolača. Na kraju se možete počastiti i čašom nekog manje zdravog napitka ili vama najdražom poslasticom.

Izvor: ELLE/A.D.