U 2024. godinu zakoračili smo uz obilje novih i intrigantnih modnih trendova, a sada nam je jasno da isto to važi i u svetu lepote. Iz sezone u sezonu, očekuju nas noviteti koje ili ushićeno prihvatamo ili jedva čekamo da njihova aktuelnost prođe. Ovog januara, veoma (ne)očekivano, došao je trenutak za veliki povratak plave boje.

Jarkoplave senke, ajlajneri i maskare ponovo su u trendu, a glasne najave stizale su mesecima unazad od strane svetskih IT devojki, Hailey Bieber, Kendall Jenner i Selene Gomez, koje su nosile plave nijanse na očima, kao i Zendaye koja se odlučila za plavi manikir.

Ove poznate dame započele su trend koji sada doživljava eksploziju, a čini se da plave boje u make up lookovima neće nedostajati ni u nadolazećim mesecima. Kada je u pitanju visoka moda, brendovi poput Versacea, Jil Sander, AZ Factory, Pierre Cardina i Etro predstavili su plavi makeup na svojim revijama, istražujući čitavu paletu od hladnih metalik tonova iz devedesetih do dubokih plavih eyelinera.

U nastavku donosimo pet saveta kako da nosite plavu boju prilikom šminkanja u 2024. godini.

Hladni tonovi 2000-ih

Referenca su nežni tonovi koji prelaze u pastelne nijanse, imaju sivkasti metalik sjaj te ostavljaju "frosty" (ledeni) make up utisak. Ovaj stil podseća na supermodele 90-ih i već ga usvajaju poznate dame poput Iris Law i Lily-Rose Depp.

Hrabri smokey eyes

Zamenite klasični smeđi, crni ili sivi smokey eyes sa plavim nijansama - biće to promena koja će vas istaći iz mase i osloboditi iz zone udobnosti klasičnog make upa.

Jarke linije

Kada je reč o statement makeupu, naglašene eyeliner linije, trouglovi, crte ili drugi geometrijski odabiri na kapcima stvaraju eklektična izdanja koja su verovatno too much za svakodnevni izgled, ali dodaju dozu unikatnosti za posebne trenutke.

More u očima

Svetloplava boja nanešena na cele kapke savršeno se uklapa sa nežnim tonovima breskvastih rumenila.

Plava maskara

Koristite je kada ne nositeplavu boju senke kako biste postigli suptilan izgled. Odlično se slaže uz zlatne ili smeđe nijanse senki, kao i uz jednostavnu tuš liniju.

Izvor: Storybook