Da li vam se događa da vam je teško da preživite najobičniji radni dan, jer ste jednostavno preumorni? Nemate dovoljno energije i pri skoro svaki zadatak završavate veoma mrzovoljni?

Pored ne kvalitetne ishrane, određene radnje utiču na raspoloženje, ali i umor. U nastavku otkrijte šta to ne radite dobro u svojoj svakodnevnici i momentalno se rešite tih navika. 

1. Ne vežbate

Vežbe, hodanje, fitnes, trčanje - poboljšava snagu i izdržljivost, a istraživanja su pokazala da je potrebno 20 minuta tri puta nedeljno da bismo se osećali bolje i odmornije. 

2. Ne pijete dovoljno tečnosti

I najblaži oblik dehidracije izaziva nagli pad energije, zato osigurajte organizmu dovoljnu količinu tečnosti - vode i sokova bez veštačkih zaslađivača. 

3. Ne konzumirate dovoljno gvožđa

Pad nivoa gvožđa je jedan od glavnih razloga zašto smo usporeni, umorni i bez koncentracije. Uključite u vaš jelovnik više hrane koja sadrži gvožđe – pasulj, spanać, brokoli, jaja, puter od kikirikija.

4. Provodite previše vremena na mobilnom telefonu 

Svetlo ekrana telefona može da poremeti vaš prirodni bioritam, utiče na vid i samim tim se zamarate. Zato, pokušajte da izbegavate telefon bar pre spavanja.

Izvor: Elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/