Dodela Oskara je završena, ali kako se ispostavilo, beauty & fashion izgledi koje smo videli na svečanoj ceremoniji, tek će nas inspirisati u narednom periodu. Proleće nam je nadohvat ruke, a sa njime stiže i želja za novinama i svežim promenema.

Prva stavka - kosa. Ukoliko ste se i vi ovih dana razmišljali o tome u kom smeru bi vaš naredni termin kod frizera trebalo da ide - donosimo vam inspiraciju za novu frizuru direktno sa crvenog tepiha. Naime, jedan stil u ovom trenutku posebno dobija na popularnosti, a reč je o tzv. mokrom bobu.

Šta je mokri bob?

Prema rečima stiliste Tom Smitha, "mokri bob je reinkarnacija dečačkog boba iz prošle godine. Ima taj oštar, blago androgin, uglađeni izgled, ali ključno je da postoji mala komponenta koja čini da kosa izgleda definisanije - gotovo kao klasičan wet (mokri) izgled."

Već smo videli da u 2024. godinistilovi mokre kose dominiraju kako na gala događajima tako i street style scenom, a mokri bob samo je jedan od takvih primera.

Što se tiče dužine, "oblik može biti prilagođen pojedincu, vodeći računa o ličnim karakteristikama kako bi se stvorila idealna dužina", kaže Tom. "Upotreba proizvoda za stiiizovanje daje definiciju i stvara frizuru koji će prigrliti svi oni koji vole da im kosa bude strogo kontrolisana i poslušna", dodaje.

Kakvi proizvodi su potrebni za mokri bob?

Pre nego što odbacite ovaj trend kao previše zahtevan, Tom nas uverava da je stilizovanje zapravo "neverovatno praktično i jednostavno"

Postoje dva načina da postignete mokar izgled kose: prvi je uz pomoć leave-in proizvoda za stilizovanje. Drugi način još je efektniji: "Najbolje od svega, ako vam ne smeta da frizura izgleda malo naglašenije, jeste da koristite omiljenu masku za oporavak ili hidratantnu masku", kaže Tom. "Koristite je kao proizvod za stilizovanje i ostavite je u kosi. Ne samo da ćete dobiti definiciju kose, već ćete dobiti hranljivi tretman dok stilizujete kosu".

Kako stilizovati mokri bob?

Nakon što postignete željenu teksturu, frizuru možete nadograditi statement modnim detaljem. "Možete je nositi iza jednog ili oba uha", kaže Tom.

Izvor: ELLE/N.K.