Baš kao što savršeno krojen sako može odmah nadograditi čitav outfit, zavesa-šiške mogu uokviriti čitavu frizuru. Ni jedan ni drugi adut nisu ništa "novo", ali njihova popularnost opstaje jer su jednostavno dobitna klasika. Dakle, nije nas iznenadilo što su lepršave šiške à la française ostale u trendu za proleće 2024. kao jedna od najtraženijih frizura.

Privlačnost ovog stila je u effortless vibeu koji ostavlja, dodajući kosi volumen i svežinu, a preko 3 milijarde pregleda na platformi TikTok govore u prilog trenutnoj popularnosti frizure sa šiškama.

Šta su curtain bangs?

Reč je o messyšiškama koje savršeno okviruju vaše lice. Ovaj izgled vuče korene iz '60-ih i '70-ih (mislite na Jane Birkin i druge francuske stilske ikone) i odlično funkcioniše na različitim teksturama i stilovima, od neurednih talasa do kovrdžavih frizura, glatkih feniranih frizura i visokih repova. Obično se nose sa razdeljkom u sredini i počinju od kraćih pramenova u sredini, a zatim postaju duži ka rubovima lica. 

Kako se održavaju?

Curtain bangs su jedan od najlakših stilova šiški za nošenje jer ih možete prilagoditi sebi i svom načinu života. Dovoljno su dugačke da ih pustite da rastu ili sklonite sa strane (ako želite), ali ih možete i kratiti, održavajući željeni izgled u kraći izgled. 

Za nijansu duža dužina sa strane pomaže u isticanju jagodica i pruža svestranost. Šiške mogu biti pomerane na obe strane kako bi otvorile vaše lice ili se mogu nositi preko ivice vaših obrva. To znači da možete nositi guste šiške jednog dana, a zatim ih zavući prema ušima sledećeg dana. U nastavku donosimo 7 načina da nosite zavesa-šiške!

Voluminozno

Uvijene

Vazdušaste

Na kovrdžavoj kosi

Francuski stil

Dužine do vilice

Izvor: ELLE/N.K.