Kako jaki, drveni i slatki zimski mirisi počinju da blede, proleće buja. Iako volimo miris šišarki, cimeta i sveže pečenih kolača, vreme je za osvežavajuće parfeme koji prkose visokim temperaturama i vode nas u najraskošniju baštu.

Birajte voće, cveće, sunce i more uz nove prolećne mirise! Evo 10 najlepših:

1. Tom Ford Rose D'Amalfi

Umesto da sanjate o toploj, sunčanoj i prelepoj italijanskoj obali, nosite je na sebi u vidu prozračnog mirisa. Tom Ford Rose D'Amalfi sadrži note apsoluta ruže, ekstrakta ružine vode i italijanskog bergamota. Ova kombinacija će miriše na luksuzno proleće. 

Tom Ford Rose D'Amalfi sadrži note apsoluta ruže, ekstrakta ružine vode i italijanskog bergamota.
Tom Ford 

2. Viktor & Rolf Flowerbomb

Cvetni mirisi se tradicionalno povezuju sa nevinim i čistim osećajem. Viktor & Rolf redefinisali su cvetni miris sa svojom verzijom Glowebomb Ruby Orchid. Inspirisan pozorišnom tradicijom burleske, ovaj novi miris čini cveće senzualnim, erotskim i glamuroznim. Sačinjen je od akorda breskve, vinove loze, akorda rubin orhideje i akorda crvene vanile, a ova kombinacija čini bogat voćni i cvetni miris koji se ističe među ostalim cvetnim parfemima. 

Flowerbomb sačinjen je od akorda breskve, vinove loze, akorda rubin orhideje i akorda crvene vanile.
Viktor & Rolf 

3. Jo Malone London English Pear & Freesia 

Ako tražite brend koji vas nikada neće izneveriti, Jo Malone London je upravo to. Poznat po svojim kultnim mirisima, uvek ima nove i uzbudljive mirise koji nadmašuju sve na šta smo do sada naišli. Za ovo proleće, stigao je novi miris English Pear & Freessia koji će vas oduševiti. Napravljen od engleske kruške, frezije, ambera, pačulija i drveta, što ga čini neodoljivo osvežavajućim. 

Novi miris English Pear & Freessia napravljen je od engleske kruške, frezije, ambera, pačulija i drveta.
Jo Malone 

4. Kilian, Love, Don't Be Shy Extreme

Poznato je da je ovo jedan od omiljenih Rihanninih mirisa, a kada ga pomirišete, želećete da ga posedujete i vi. Ovaj elegantni parfem sastavljen je od cvetova narandže, bugarske ruže, nerolija, belog sleza, vanile i karamele. Kombinuje tople, meke note, sa onim intenzivnijim, kako bi stvorio savršen slatki utisak.

Kilian, Love, Don't Be Shy Extreme je omiljeni parfem pevačice Rihanne.
Kilian 

5. Gucci A Gloaming Night

Kao deo kolekcije The Alchemist's Garden, A Gloaming Night odaje počast umetnosti pravljenja mirisa. Napravljen od strane Alberta Morillasa i Alessandra Michelea, ovaj tamni, intenzivni miris se udaljava od cveća proleća i fokusira se na zemljane tonove koji se često zanemaruju. Napravljen je od cimeta, vetivera i pačulija, idealan je za seksi prolećno veče. 

Kao deo kolekcije The Alchemist's Garden, A Gloaming Night odaje počast umetnosti pravljenja mirisa.
Gucci 

6. Hermés Twilly

Inspirisan vatrenim duhom Hermés devojke, Twilly otelotvoruje zabavan, koketan i slobodan miris. Proizveden u Francuskoj, ovaj novi dodatak Hermés kolekciji parfema napravljen je od ružičastog bibera, ruže i pačulija. Toplota iz zrna bibera doprinosi zadivljujućoj prirodi pačulija dok posebno ističe svežinu i lakoću ruže. 

Proizveden u Francuskoj, Hermes Twilly napravljen je od ružičastog bibera, ruže i pačulija.
Hermes 

7. Diptique Do Son

Opojna kremasta i nežna tuberoza s prolećem budi i neke čežnjive emocije. Do Son od Diptyque-a je cvetni miris čije gornje note čine cvet narandže, iris i ruža, srednje tuberoza i ružičasti biber, a bazne note benzoin i mošus. Lagan, sofisticiran i čist, ovaj parfem je idealan za proleće.

Do Son od Diptyque-a je cvetni miris čije gornje note čine cvet narandže, iris i ruža, srednje tuberoza i ružičasti biber, a bazne note benzoin i mošus.
Diptique 

 Izvor: ELLE/T.Đ.