Tretman lica cimetom

Jednostavno izmešajte 1 1/2 kašičice meda sa kašičicom cimeta i kašičicom muskatnog oraščića, i namažite po licu. Prirodna antigljivična i antibakterijska svojstva će očistiti pore i zadebljanja na koži. Takođe ga možete koristii i kao tretman za fleke.

Kokosovo ulje kao izbeljivač zuba

Zvuči neobično, ali sve što vam je potrebno je kašičica kokosovog ulja. Svakog jutra uzimajte po jednu kašičicu i 15 minuta mućkajte u ustima. Drugi naziv mu je izvlačenje uljem, i ovim procesom ćete očistiti usta, izbeliti zube i osvežiti dah.

Čaj od kamilice za kupku

Da biste umirili kožu opuštajućom kupkom, sve što vam je potrebno je da dodate 2 kesice čaja od kamilice, ili 2 kašike čaja vašoj kupki.

Zeleni čaj kao toner

Ako preferirate prirodne tonere za čišćenje i potamnjivanje tena, samo skuvajte jak zeleni čaj, ostavite da se ohladi i potom ga primenite na željeno mesto.

Domaći sprej od morske soli

Ako očajavate za plažom i talasima, najjednostavniji način je da rastvorite 2 kašičice soli i kašičicu topljenog kokosovog ulja u 2 1/2 šolje vrele vode. Pustite da se ohladi, zatim sipajte u prskalicu i.. get styling!

Maska za lice od od meda i avokada

Da bi napravili veoma umirujuću masku, izmešajte kašičicu meda i jedan avokado. Dobro napravite kašu i utrljajte je u lice. Neka odstoji 15 minuta. Ovo je odlična umirujuća maska, posebno ako ste prethodni dan proveli na suncu.

Ovas protiv ekcema

Za umirivanje kože, lekovitu kupku, meljite šolju ovasa u blenderu, sve dok ne dobijete fin puder. Sipajte u teglu i uzimajte po samo 2 kašike kao kupku, kad god vam je koža upaljena. Odlična je i za osip od pelena kod najmlađih.

Tekst: Tijana Jakovljević