Veštačke trepavice mogu da budu neprimetne, a da vam daju efekat koji tražite. One svakako nisu deo svakidašnje rutine ili dnevne šminke, ali u posebnim prilikama ili večernjim izlascima nezaobilazan su deo kompletnog make upa.

Bez obzira da li imate krupne ili sitne oči veštačke trepavice daju oku dramatičan izgled, a pogled će biti savršen i zavodljiv. Pored crnih, sve više su aktuelene i braon, koje savršeno stoje damama svetlije puti. Ukoliko volite eskcentričan izgled možete da kombinujete i veštačke trepavice sa raznim ukrasima.

Predstavljamo vam 4 jednostavna koraka uz pomoć kojih će vaše veštačke trepavice izgledati kao da ste rođene s tim!

#Nanesite maskaru

Pre nego što stavite veštačke trepavice, na vaše, prirodne, trepavice nanesite tanak sloj maskare.

#Prilagodite ih vašem oku

Veštačke trepavice treba da odgovaraju vašem oku. Prislonite ih na vaše oko da proverite odgovaraju li. Ako ne, skratite ih koliko je potrebno, kako vam ne bi bile teške ili smetale dok gledate.

#Koristite lepak

Lepkom lagano pređite preko tračice na veštačkim trepavicama, a zatim sačekajte nekoliko sekundi. Ako se odlučite za trepavice iz delova, uz koje će vam oči izgledati prirodnije, umočite njihove krajeve u lepak, pa ih uz pomoć pincete pažljivo postavljate na kapak.

#Postavite trepavice

Šminkeri savetuju da umesto pincete, ipak, koristite prste kada lepite veštačke trepavice. Postavite ih što bliže prirodnim kako bi delovale prirodnije i gušće. Držite oči zatvorene 30-ak sekundi, dok se lepak ne osuši.

Izvor: cosmopolitan.rs