Beauty imperativ ovog leta je Shine, Shine, Shine.  Zato zaboravite na tamne boje senke, karmine u nijansama bordo boje i čokoladne lakove za nokte. Ovo je vreme kada treba da zablistate, a evo i kako ćete to postići...

# Sve nijanse svetloplave

Od ove boje mnogi beže uvereni da je adekvatna za tinejdžerke. Međutim, ovaj trend je sada obavezan u celom svetu. Probajte da napravite kontrast nanoseći roze karmin i svetloplavu senku na donji kapak,kako bi vaše oči dobile letnji sjaj. Na jagodice nanesite malo ružičastog rumenila, a na čelo, bradu i nos nanesite bronzer. To će dodati svežinu vašem licu i blago preplanuli izgled. Uz to isprobajte i svetloplavi sjaj za usne. Plavi lak za nokte savršeno će se uklopiti uz vaš svež i nov izgled.

# Sve nijanse breskve

Ukoliko vam je ten prirodno tamniji, ili ste pocrnele, rumenilo u nijansi breskve daće bronzani sjaj vašem licu. Na oči možete staviti svetlu nijansu braon senke i dosta maskare, kako bi vaš pogled dobio dramatičniji izgled. Na usne nanesite karmin u boji kože i spremne ste da zablistate u vreloj letnjoj noći.

( Zavodljiv pogled: 4 koraka do prirodnog izgleda vaših veštačkih trepavica)

# Leto je za svetlije nijanse crvenog ruža

Zimski trendovi nalagali su nam da koristimo isključivo tamne nijanse crvene ili klasiku u vidu vatrenocrvenog. Leto je pred vratima, a trend se promenio. Akcenat je na vedrim nijansama, zato slobodno nanesite svoj svetlocrveni ruž, stavite crni ajlajner na krajeve kapaka i dodajte dosta maskare. Ne zaboravite svetlu nijansu crvenog laka za nokte, kako bi upotpunili zavodnički letnji look i postali red blooded woman.

# Ljubičaste senke

Nanošenje ljubičaste senke zvuči pomalo zastrašujuće, ali tajna je u odabiru ljubičaste nijanse koja se slaže uz vaš ten. Isprobajte senku tako što ćete je utrljati na koren palca. Uglavnom su svetle nijanse one koje svima dobro stoje. Nemojte se ustručavati kada budete nanosile svetlu nijasnu ljubičaste senke. Ona će vaš pogled da učini mističnim, a uparite je sa lakom u istoj nijansi.

# Neka roze nijanse sjaja za usne budu vaš prioritet

Želite da izgledate sveže i odmorno? Ono što vam to omogućava jesu roze tonovi sjaja za usne. Nađite onaj koji vam najviše odgovara, i preko dana biće dovoljno da uz sjaj stavite malo maskare.

# Letom vlada BRONZER!

Savršeni letnji mejkap ne može da prođe bez bronzera. Bilo da ste fan onih sa šljokicama, mat nijansi, ili bronzera koji imaju zlatni odsjaj, nećete pogrešiti. Bitno je samo da vašem licu on daje blago preplanuli izgled.

# kao i RUMENILO...

Bilo da više volite roze ili nijanse breskve, rumenilo će učiniti da vaš ten izgleda besprekorno. Možete ga nanositi i na kapke, kako bi vaš ten izgledao ujednačeno.

(7 načina da organizujte vaše beauty proizvode)

# Glavna frizura leta

Punđe su uvek bile savršen izbor za vrele letnje dane- skupljena kosa nam pomaže da preživimo letnju vrućinu i uvek izgledamo ženstveno i elegantno. Letnje punđe ove sezonu imaju jednu efektnu nadogradnju: cvet u kosi. Ukrasite svoju punđu šnalom u obliku ruže ili bilo kog drugog, vama omiljenog cveta.

# Seda kosa

Ukoliko ste dovoljno hrabre, probajte da ofarbate vašu kosu u svetlo sivu nijansu. Ovo je trend koji je broj 1 na Instagramu. Sivu, takoreći sedu kosu možemo videti na slikama modnih blogerki, ali i na crvenom tepihu! Možda ovaj trend sa sobom nosi i skriveno značenje. Da li je lep izgled još uvek vezan za naše godine?

(Ajlajner kom nećete moći da odolite) 

# Metalik lak za nokte

Kada pocrnite, savršen akcenat na vašoj bronzanoj koži može da bude metalik nijansa laka za nokte.

Prevela i priredila: Jovana Šarac