Na tržištu postoji retko koji kozmetički proizvod koji ima ovako visoke preporuke i ocenu 4,5 od 5. Da li biste na svoju kožu stavili takav proizvod, znajući da je potpuno prirodan i siguran?

(Najbolje prolećne maske za svaki tip kože)

Reč je o maski koja daje sjaj koži i pohvaljena je za različita stanja kože, a najbolje deluje na izbeljivanje mrlja od bubuljica i uklanjanje akni koje muče mnoge. Već nakon prve primene korisnice su primetile lepši izgled svog tena.

Glavni sastojak ove maske je najzdraviji začin na svetu – kurkuma.

(3 najbolje prirodne maske za ispucale krajeve kose)

Kurkuma se hiljadama godinama koristi kao tretman lepote u Indiji. Tradicionalni obred ulepšavanja mlade kurkumom naziva se "haldi". Podrazumevanje premazivanje delova tela mlade s pastom od kurkume pre venčanja da bi joj koža imala prekrasan sjaj. Davno, kada su Rimljani čuli o čarima kurkume za lepotu, zahtevali su da se dostavi u Rim i uskoro je postao najvažniji tretman lepote za Rimljanke.

(Maska sa cimetom za prirodno prosvetljivanje kose)

Osnovni sastojak maske su kurkuma i jogurt, ali zavisi od tipa kože možete dodati i med, sveže ceđene sokove, različita biljna ulja, aloe veru ili brašno celih žitarica. Ako vas zabrinjava žutilo nakon nanošenja maske, nemojte se brinuti, uz pravilnu upotrebu neće ga biti.

Slede 3 opcije zavisno od tipa kože:

Maska za normalnu, mešovitu i kožu s hiperpigmentacijama

Sastojci:

pola žličice kurkume

žličica jogurt

apar kapi limunovog soka

Postupak: Pomešajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite. Masku možete naneti debljom četkicom ako ne želite da vam ruke budu žute. Ne brinite se, ispire se vodom i sapunom.

Maska za masnu i problematičnu kožu

Sastojci:

pola kašičice kurkume

pola kašičice tamnog meda (najbolje manuka ili heljda)

par kapi aloe vera gela

kašičice sirutke ili jogurta

Postupak: Pomešajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Maska za suhu ili zrelu kožu

Sastojci:

pola žličice kurkume

kašičice jogurta

pola žličice ulja po želji (npr. arganovo, kokosovo, maslinovo, marelica…)

Postupak: Pomešajte sve sastojke i nanesite ih na očišćeno lice, ostavite masku 30 minuta i zatim je isperite.

Ostane li vam maske, možete je čuvati u frižideru do druge upotrebe.

Ove maske je preporučljivo koristi svaka 3 dana, kod problematične kože i hiperpigmentacija češće. Mlečni proizvodi u maskama pomažu lakše ispiranje žute boje s kože, potrebno je lice samo dobro umiti s toplom vodom, tonikom ili sapunom.

Napomena: Smese s kurkumom koristite uveče jer čini kožu osetljivijom na sunce. Iako je kurkuma sigurna za upotrebu na koži, podnošljivost smese prvo proverite na manje vidljivom delu kože.

izvor: atma.hr