Već odavno smo, nadamo se, savladali lekcije o odgovornom ponašanju na suncu.

Nošenje šešira ili marama, odeće sa dugim rukavima, izbegavanje izlaganja suncu u period od 11 do 16 časova, redovno nanošenje preparata  sa zaštitnim faktorom... se  podrazumevaju. Umemo i da, opet se nadamo, odaberemo i zaštitini faktor koji odgovara našoj koži i jačini sunca kojoj se izlažemo. 

Ali, kada je zaštita kože od štetnih uticaja sunčevog zračenja u pitanju, tu ne treba stati. Ako želimo da naša koža ostane zdrava i lepa tokom leta i dugo nakon leta, pri odabiru preparata za zaštitu od sunca trebalo bi u obzir uzeti još jedan važan kriterijum - tip kože. To najbolje znaju oni koji imaju masnu kožu, sklonu aknama, i strahuju da će preparat za zaštitu od sunca pogoršati stanje njihove kože. 

Za zdrav ten bez suvišnog sjaja 

Masna koža sklona aknama zahteva posebnu zaštitu od sunca i zbog zdravstvenih, ali i zbog estetskih razloga. Preparata koji pružaju adekvatnu zaštitu  od sunca je mnogo, ali većina zapušava pore i čini da masna koža izgleda još zamašćenije. 

“Za masnu kožu sklonu aknama, kao i za blage i umerene forme akni preporučuje se da se, pored regularne nege kože, primenjuje i antisolarna zaštita u vidu nekomedogenog krem-gela koji ima lakšu teksturu i brže se apsorbuju, sadrži UVA/UVB filtre koji obezbeđuju visoku SPF30, SPF50 ili SPF50+ zaštitu, deluje antioksidativno i sadrži aktivne sastojke koji regulišu lučenja sebuma, te tako omogućava višesatni osećaj nemasne, mat kože na dodir, “ kaže prof.dr Ljiljana Medenica, direktor Klinike za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije i član Borda direktora Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju

Odgovor na ove potrebe je najnoviji Eucerin® preparat za zaštitu od sunca - Eucerin® Gel-krem za lice za masnu kožu sa zaštitnim faktorom 30+ i 50+. Inovativana formulacija ovog preparata je nekomedogena (ne zapušva pore) i ne dovodi do stvaranja akni, a sadrži tri pigmenta, koji upijaju višak masnoća dajući koži dugotrajni matirajući efekat i L-karnitin, koji aktivno reguliše proizvodnju sebuma te kožu ostavlja suvom na dodir. Rezultat je koža koja izgleda baršunasto, diše, zaštićena je i bezbedna. Rečju, lepa koža koja svoju lepotu zadržava i dugo nakon leta! 

Saznajte više o zaštiti od sunca prilagođenoj potrebama vaše kože na: www.eucerin.rs  


Odgovarajuća zaštita za telo za masnu, ali i za osetljivu i problematičnu kožu -  Eucerin® transparentni sprej SPF 30 i 50 idealan je za upotrebu pri sportskim aktivnostima kao i pri izuzetno visokim temperaturama jer ga koža veoma brzo upija. 

Kupovinom  Eucerin preparata za zaštitu od sunca pomažete nabavku dermoskopa za javne dermatovenerološke ordinacije u Srbiji u okviru akcije za rano otkrivanje raka kože ”Pregled za sve” koju sprovode Eucerin i Fond B 92, uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Cilj akcije je jačanje svesti o prevenciji raka kože kroz primenu svih mera zaštite od potencijalno štetnog uticaja sunčevih zraka na kožu, o neophodnosti redovnih samo-pregleda kože, kao i redovnih dermatoloških pregleda. U okviru akcije “Pregled za sve” 56 zdravstvenih institucija širom Srbije već je dobilo ručne i digitalne dermoskope, a edukaciju iz oblasti dermoskopije prošlo je više od 75 odsto deramatologa u Srbiji.