Nekada su u modi bile veštačke trepavice, jarke senke, natapirana kosa i istaknute jagodice. Danas je u trendu prirodan izgled ili ti came-as-you-are pristup, koji se tiče kose i šminke, a koji u zadnje vreme viđamo u street style izveštajima.

Zbog toga želimo da se podsetimo žena čiji je izled i izlazak iz statusa kvo, zauvek promenio pojam lepote.

Od Lauren Hutton i njenog osmeha sa razmakom između zuba i Fride Kahlo i njenih spojenih obrva, ove žene i dalje nadahnjuju nove generacije da odstupaju od norme i izgledaju kako žele.

Nina Simone

Kako ukrašavanje lica i dalje dominira modnim pistama, prisećamo se Nine Simone i redova dragog kamenja vešto postavljenih duž ajlajnerom iscrtanih kapaka i oblikovanih obrva. Čak i sada, izgled Nine Simone je potpuno trendi i relevantan, iako je Nina ovako izgledala za svoj nastup davne 1964. u Connegie Hallu u Njujorku.

foto: instagram/nataliacavalcantemake

Lauren Hutton

Američki model koji se pojavio na gotovo 30 Vogue naslovnica je otvorio put za modele poput Lindsey Wixson i Georgie May Jagger, prihvatajući i ističući svoj osmeh sa razmakom među zubima. Poznat kao dents du bonheuru u Francuskoj, razmak između prednjih zuba je postao intrigantan i zanimljiv, zahvaljujući delom i Laurenom sveprisutnom osmehu.

foto. Instagram/milkaprica

PageBreak

Grace Jones

Ona je sinonim za androgen, cool izgled. Žena koja od starta ima moćan, autentičan look koji krasi snažna ramena, kultna frizura oštrih ivica, kao i cross-dressing koji je praktikovala 1980-ih, koji i dan danas utiče na modni svet.

foto:instagram/bm.issam

Jean Seberg

Film Jean-Luc Godarda iz 1960-te pod nazivom "Breathless" bio je manje, više definisan njegovom muzom Jean Serberg, bledunjavom plavušom kratke kose koja je predstavila dečački izgled, sušti kontrast bombshel estetici koja je dominirala u toj eri.

foto: instagram/visualgasmx

Frida Kahlo

Mnogo pre Care Delevigne i #eyebrowfleek, Frida Kahlo i njene spojene obrve, koje su često bile predstavljene na autoportretima ove meksičke umetnice, dokazuju jedno u sferi obrva- što deblje, to bolje.

foto: instagram/iam_diegomaladonado

PageBreak

Marchesa Luisa Casareti

Možemo zahvaliti ne tako poznatoj ekscentričnoj ženi po imenu Machesa Lusisa Casati za popularizaciju originalnog i i dalje privlačnog bad-girl smoky eye izgleda. Prošle sezone, Dries Van Noten za svoju reviju preneo je izgled ove italijanske muze iz ranog dvadesetog veka.

foto: instagram/anothermagazine

Cher

Bilo da je nosila hipi tunike ili Bob Mackie haljine, duga crna kosa i neobični manikir bili su izraz neobuzdane ženske moći, koju je Cher htela da pokaže, naročito onda kada je nosila pripijene kombinezone koji su prikazivali njenu savršenu liniju.


foto: instagram/paulimadley

Coco

Coco Chanel nije bila ništa drugo nego trendseter. Od prikazivanja osunčanog tena, preko oblačenja pantalona, do kreiranja prvog luksuznog parfema, Chanel No. 5, dizajnerka je prekšila mnoga pravila da bi postigla stylish efekat. Ali što se lepote tiče, njena bob frizura je ta, koja je definisala celu jednu eru i ostavila najveći utisak.

foto: instagram/chicandwine

Priredila: Jelena Bokić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija