Da biste bolje shvatili moći korektora, neophodno je da se upoznate sa nekim osnovnim činjenicama, poput palete tonova i načinom na koji se ona primenjuje.

Možda je na prvi pogled neobično, ali u pitanju je vrlo jednostavno. Naime, boje koje su kontrastne ili suprotne jedna drugoj, u ovom slučaju idu zajedno.

foto: Instagram/muabillie

Tako ćete korektor u zelenoj boji koristiti za crvenilo, žuti na ljubičastim delovima kao što su podočnjaci, na kojima se koriste i korektori u crvenkastim i narandžastim tonovima idealni za pokrivanje plavkastih delova, poput vena na koži, pa i tetovaža. 

Dok će korektor u ljubičastoj nijasni učiniti da vam koža čitavog lica zasija, ovaj ton takođe neutrališe žućkasti ten ili neke delove lica koji su poprimili žućkastu boju. Možete ga koristti praktično na čitavom licu, sve od obraza do podočnjaka.

Ipak, za početak ukoliko niste sigurni ili vašem tenu jednostavno ne odgovara ova boja, imajte na umu (na naše opšte oduševljenje) da je zadatak ljubičastog korektora zapravo taj da vaše lice učini blistavim, nanesite ga na ivice i čelo, i posmatrajte kako vam lice sija!

foto: Instagram/smashboxcanada

U kombinaciji sa mega popularnim hajlajterom, ovaj korektor učiniće magične stvari za vaš ten.

Tokom letnjih meseci kada nam ten potamni, vaš najbolji prijatelj je ipak korektor u boji kajsije, on prekriva tamne fleke na nešto tamnijem tenu. Takođe, zbog svog svog žućkastog pigmenta idealan je i za podočnjake.