Ona ne samo da je bila i ostala jedna od najlepših filmskih diva, već njenu specifičnu lepotu, koju je umela vrlo dobro da prikaže šminkom, a posebno neglašavanjenom njenog glavnog aduta: očiju, retko koja glumica može da prevaziđe i danas.

Zanosne obline i telo izvajano do perfekcije, koje je danas jedan od glavnih atributa kada se u obzir uzima nečija lepota, pre pola veka u eri Zlatnog Holivuda, nisu bili toliko na ceni, koliko praktično iscrtane linije lica.

A prelepa Elizabet Taylor ih je imala.

I uopšte se nije ustručavala da ih istakne i naglasi, naročito svoje oči nestvarno plave boje, za koje se tvrdilo i da su ljubičaste. Zapravo boja je bila toliko specifična da je pod različitom svetlošću izgledala potpuno drugačije.

Što je najbolje od svega, da bi se našminkala i istakla svoje predivne oči, čuvenoj glumici nije trebao šminker. Ona je to radila potpuno sama, a koliko je bila vešta u tome shvatićete sami gledajući ovaj snimak. 

Praksom do savršenstva, reklo bi se da je njena tajna.

S obzirom da je uspevala sa neverovatnom prezicnošću da izvuče liniju četkicom i senkom, onu koja se obično iscrtava ajlajnerom uz rub oka.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija