Za neke od trikova na ovoj listi, možda ste i čuli, dok će vam se drugi učiniti krajnje besmislenima, ali verujte nam i probajte, efekat je fantastičan.

Kada želimo da naučimo nešto novo i zaista efektno, onda se okrećemo vrhunskim profesionalcima, a nema većih od holivudskih šminkera i onih koji sarađuje sa popularnim modelima za slikanje naslovnica i pojavljivanje na pisti.

Naime, baš ovim damama potrebna je ne samo kvalitetna i postojana šminka, već i majstor zanata koji će često morati da ih našminka u rekordnom roku.

Postići postojanost i dobar izgled u nekoliko poteza može zaista samo vrunski profesionalni šminker, ali zato se služi trikovima, koji vama verovatno nikada ne bi palo na pamet, jer ne izgledaju kao dobra ideja, no zaista jesu.

Rumenilo kao senka

"Pre no što stavite senku, na kapke nanesite malo rumenila. Možda vam se ćini kao suluda ideja, ali probajte, sasvim je izvesno da ćete se oduševiti. Naime, malo roze ili pink nijanse, istaći će vaše oči na jedan novi način. Naročito ako ove tonove uparite sa neutralnim, nude senkama", objašnjava jedna od čuvenih šminkerki poznatih Beau Nelson.

Sjajna senka

"Da biste dobili taj toliko tražen holivudski sjaj na licu i izgledali kao da ste upravo sišli sa crvenog tepiha, u vašem neseseru bi se pod obavezno trebala naći sjajna nude senka. Potom uzmite jednu od velikih četki za nanošenje bronzera ili rumenila i raspršite je po jagodicama", savetuje Rob Harmon, šminker poznatih ličnosti i tvorac kozmetičkog proizvoda The magic pads.

Vodootporna i regularna maskara

"Vodootporna maskara odlična je za dužu postojanost na trepavicama, ali mnogo teža za skidanje od one standardne. Trik je sledeći: prvo nanesite jedan sloj vaše regularne maskare, a potom onu vodootpornu. Lakše će se skinuti, a duže će trajati", odala nam je tajnu Melanie Inglessis, šminkerka Olivie Wild.

Kremasta senka

"Sve što vam treba je jedna dobra, gusta maskara i kremasta senka u kombinaciji braon i bronzane boje za blagi smokey eye efekat", kaže Mary Greenwell, koja sarađuje sa holivudskim glumicama sa A liste, poput Jessice Chastain i Rene Zellweger.

Maskara kao osnova

"Ukoliko planiram da koristim maskaru, ona će biti prvo što ču staviti na oči, ne poslednje,  kao što je uobičajeno. Razlog zbpg koga radim ovo jeste taj što je ponekad samo maskara potrebna ne bi li se lice transformisalo i često vam je samo ona dovoljna. Ipak, ukoliko nisam zadovoljna samim efektom maskare, onda nastavljam sa šminkanjem lica, ali nadograđujem deo po deo, a maskara mi služi kao temelj. Tako nikada ne možete preterati " , objašnjava šminker James O'Riley.

Olovka za usne na očima

"Ponekad olovku za usne u neutralnoj boji koristim za oči. Naime, ove olovke su kremaste, lako se razmazuju i dodaju malo topline koja nedostaje samoj senci. Izgleda odlično kada želim da postignem divan topao efekat na očima", otkriva Vincent Oquendo, šminker popularnih modela, poput Belle Hadid.

Ajlajner kao dopuna trepavicama

"Ovaj je jednostavan i vrlo efektan trik koji do sada nisam nikome otkrila. Četkicu od ajlajnera umočite u maskaru i popunite praznine između trepavica, dobićete efekat gušćih i tamnijih trepavica", otkrila je šminkerka Kelsey Deenihan.

Ružina vodica u spreju

"Ružinu vodicu, koja je vrlo blagotvorna za kožu, kupujem u spreju. Nakon šminkinja, za sam finiš izgleda lice isprskam ovom vodicom. Ona utvrđuje šminku i licu daje prirodniji i svežiji izgled" , tvrdi  Lisa Storey, šminkerka popularnih modela poput Mirande Kerr.

Sunđeri za nanošeje pudera

"Moja tajna su sunđeri kojima se nanosi tečni puder. Međutim, ja ih koristim na kapcima. Nakon nanošenja senke, a pre stavljanja maskare, njih stavljam na kapak, ne bi li ga zaštitio od mogućih mrlja načinjenih maskarom" , objašnjava šminker AJ Crimson.

Baby puder

"Trik koji nikada nisam otkrio, a evo otkrivam sada vama, jeste puder za bebe koji četkicom stavljam između dva sloja maskare. Trepavice će izgledati značajno gušće. Ovo je odličan trik da dobijete efekat dugih i gustih trepavica, koji možete ostvariti samo sa onim veštačkim" , otkriva  Rocio Matos, profesionalni šminker.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija