Sigurni smo da i ptice na grani znaju za botoks, koji je do pre svega deset godina važio za vrlo ekskluzivan tretman.

Uglavnom su se holivudske glumice kritikovale zbog učestalog korišćenja ovog beauty proizvoda koji otklanja mrske bore sa kože, ali u isto vreme uzrokuje i prepoznatljivu, ali i vrlo neprivlačnu, facijalnu ukočenost.

Kozmetiča industrija je dosta napredovala u tom periodu, te je botokos postao ne samo popularniji, već i široko dostupan i onima sa manjom platežnom moći.

Tako da u određeni krugovima vlada popmama za takozvanim preventivnim botoksom. Naročito kada su recimo u pitanju devojke kojima je profesija usko vezana za temu lepote i kozmetike, poput beauty blogerki i urednica.

Neretko ove devojke imaju svega 25., 26. godina i praktično jedva da imaju vidljivu poneku minjaturbu boru smejalicu u predelu usana ili ispod očiju. Međutim popularizacija ovog tretmana dovela je do korišćenja botoksa u preventivne svrhe. Ono što se dešava licu tada je sledeće: mišići bivaju zategnuti, te sprečavaju vaše lice da pravi ekspresije koje bi prouzrokovale kasniju pojavu bora.

Totalno suludo, složićete se.

Kozmetičari i dermatolazi smatraju ovaj tretman u ovako mladom dobu invanzivnim i potpuno nepotrebnim. Ipak, svesni su opsednutosti današnjeg društva sa mladaločkom kožom, te nam za očuvanje iste preporučuju sledeće metode, koje su takođe vrlo efektne.

Koža gubi kolagen već u dvadesetim i to je vreme kada treba da se obrati pažnja na prevenciju, iako ovaj gubitak kolagena do kasnih dvadesetih praktično uopšte nije vidljiv, zavisno od tipa kože i genetike  naravno. Onog momenta kada primetite prve bore, već postaje kasno, ali to ne znači da treba odustati, jer je činjenica da će ih biti još.

Hidratacija, hidratacija, hidratacija. To su tri reči i jedo pravilo koje morate imati na umu.

Proizvodi koji će pomoći vašoj koži lica oni su koji sadraže retinol, vitamin C i hijaluronsku kiselinu. Trebali bi da ih koristite dva puta dnevno i posebno utrljavate na kritična područja.

Ne očajavajte ako imate 30 i više i tek sa pojavom bora ste počeli sa korišćenjem ovih preparata. Informišite se o kvalitetu proizvoda i redovnim korišćenjem uspećete da umanjite prve vidljive znake.

Za devojke u dvadesetim savet je da hidriraju lice kada god mogu, naročito ukoliko imaju suvlju kožu. Dobra hidratacija koja hrani vašu kožu prvi je korak, ali i ona ključni.

Ukoliko vam je potrebno nešto intenzivnije, a naročito ukoliko ste stariji i za tim ima potrebe, u svoj beauty ritual obavezno uvrstite noćni ritual koji sadrži serum ili ulje na bazi retinola, jer on radi na duge staze. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija