Nakon više od dvadeset epizoda koje su otkrivale kako se na celom svetu, od Italije do Brazila, ženska lepota razvijala i menjala u poslednjih 100 godina, Watch Cut Video je konačno predstavio Francusku.

Ova zemlja koja neguje kult lepote, i slavi jedinstvenost i upečatljivost, je u dekadama iza nas posedovala prepoznatljiv šik koji se ugleda u šminki i frizuri.

Na samom početku možete videti popularne „finger waves“ talase iz 20-ih godina dvadesetog veka, zatim mačkaste oči iz ere 60-ih, i tamne usne koje su obeležile 90. I čini se da već ovde možemo da vidimo tu neodređenu posebnost ("je ne sais quoi") koje poseduju Francuskinje.

Među svim dekadama, bez sumnje je najfascinantnija era 40-ih, koja je u videu predstavljena kroz dva beauty looka. Prvi čini talasasti lob, tanke obrve iscrtane olovkom i bordo usne, koje na najbolji način predstavljaju vreme francuske okupacije tokom Drugog svetskog rata.

Drugi look se odnosi na lob sa natapiranim lukovima na temenu glave i usne boje višnje koje su odgovarale tadašnjoj atmosferi pobede i Višijevskoj Francuskoj.

U nastavku možete pogledati ovaj zanimljiv video...

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/