Osim plasiranja novih trendova koji se odnose na odevne komade, modne revije su takođe prilika za predstavljanje novih make-up i beauty tehnika.

Tako smo prateći glavne fashion weekove, posebnu pažnju posvetli šminki i frizuri za koju su bili zaduženi najpoznatiji umetnici.Oni su nam predstavili neverovatne trendove u svetu make-upa, kao i neobične načine stilizovanja kose. Messy, undone i prirodan izgled je ponovo na sceni, što će obradovati mnoge dame koje su u potrazi za brzim tehnikama ulepšavanja.

U nastavku pogledajte 5 novih beauty trendova: 

Bordo boja

Osim same bordo boje, koja je ovog puta zagasitija te asocira na talog vina, važno je da shvatite jedno pravilo pri aplciranju: bez perfekcije! Make-up stručnjaci su nam za novu sezonu napomenuli da se slobodno poigravamo teksturom, koristimo prste za nanošenje karmina i sanke kako bismo postigli nežne i delikatn look, umesto onog uglađenog i perfektnog. 

Jednostavna punđa

Nakon godina iza nas kada su smenjivale punđe različitih oblika, koje je doslovno bilo preteško napraviti sam, i iskopirati look, ove sezone dizajneri su odabrali da nam pokažu jednostavnost, i ozbiljnu dozu ležernosti! Ovo je stil koji neće zahtevati mnogo truda, niti previše vremena od vas, što je svakako ozbiljna prednost ove frizure. Možete je nositi na jogu, kafu sa prijateljicama, branč ili klub- varijante su bezbrojne.

Blistava koža

Beauty svet su prethodnih nekoliko sezona obeležili highlighteri, kao i sve tehnike koje su imale cilj da lice obasjaju i naglase određene delove. Tada su jagodice sijale u zlatnim, srebrnim i ružičastim nijansama. Sada je vreme da se odreknemo ovog trenda, te da prigrlimo prirodniji izgled. U tome će vam pomoći Face Gloss, čudotvoran gel koji koži daje visok sjaj, a može se nanositi na čisto lice, kao i preko pudera, 

Nizak rep

Slično kao kod punđe, kosa svezana u niski rep je odlično rešenje za dane kada ste u žurbi, ili jednostavno niste stigli da operete kosu. Rep možete nositi zalizanog pozadi, tako da prekriva vaš vrat i ramena, kao i na stranu sa dubokim razdeljkom. Ako dodate upečatljivu šnalu ili traku, budite sigurni da stew postigli ultimativan šik izgled. 

Dobro raščešljane obrve

Znamo da prirodne obrve nisu ništa novo. Još od kada je Cara Delevigne imala svoj debitantski hod na pisti, počeli smo da priželjkujemo guste, jake obrve, koje izgledaju veoma prirodno. Ipak, sada su one malo drugačije, tačnije dobro očešljane kako bi se naglasila njihova tekstura i postigao što veći volumen. Dakle, oblik nije perfektan. Kako bi one zadržale takav oblik poželjno je dodati gel za obrve. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/