Beauty industrija jednoglasna je kada su u pitanju boje – nosi se nespojivo, a apsolutni hit je color blocking. Jarke i sjajne nijanse predlažu se za proleće, dok će tamni, snažni i duboki tonovi biti iznenađujući must-have ovog leta.

Veliki povratak imaće jarke, skoro neonske i fluorescentne boje kojima ćemo obojiti čitav manikir ili ćemo ih koristiti kao dodatak, kako bi naglasili onaj u omiljenoj boji.Još jedan novitet koji nam dolazi na velika vrata zove se split manicure ili trend visokog kontrasta - kako u boji, tako i u teksturi nokta. 

Manikir na jednoj ruci lakiramo u nežne pastelne nijanse sa finišem visokog sjaja, dok drugu ruku lakiramo u odvažne tamne boje mat finiša.

Takođe, možete se poigrati i sa onim još efektnijim izgledom: čupavim noktima, kavijar kuglicama ili lakom koji ima završni finiš sličan pesku. Međutim, to nikako ne znači da su devojke sklonije minimalističnom stilu izostavljene sa liste nail art trendova. 

Nokti se ukrašavaju i jednostavnim grafičkim crtežima kao što su tačke, kvadrati ili ravne stroge linije u raznim kombinacijama.

Iako je prošla godina bila definitivno godina chroma,  u 2017. chrome manikir dobija sasvim novu dimenziju. Ovim pigmentima možemo konturisati nokte, dodati dubinu i poboljšati im oblik kako bi stvorili prave male optičke iluzije.

Bademasti nokti prate nas i u ovoj sezoni. To je blik noktiju koji zahteva dodatno učvršćivanje gel ili akril tehnikom.

Novitet su svakako četvrtasti nokti lagano suženi pri vrhu. 

Iako je 2018. definitivno godina jedinstvenih kombinacija i nespojivih boja, ukoliko niste odvažni da isprobati neke od njih, ne brinite – klasika je uvek u modi.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/