Sa toliko novih trendova karmina i proizvoda za probati ( tu je crveno-narandžasti ruž koji osvaja crveni tepih ili Jouer’s Papaye sjaj za usne koji dominira na Pinterestu), odabrati samo jedan može biti jako veliki izazov. Pritom, ta nijansa crvene koja izgleda tako dobro na tvojoj najboljoj drugarici može biti pogrešna za tebe.

Zato je dobro okrenuti se slavnim damama koje su apsolvirale izbor najboljih karmina za svoj oblik usana i ten. Među njima je svakako lepa glumica Blake Lively. Njen šminker Kristofer Buckle ima divan trik koji će vam pomoći da izaberete pravu nijansu.

Poznati šminker, koji takođe radi sa Kelly Ripa i Kate Beckinsale, poverio je svoju tajnu portalu E!, da misli na samo dve stvari: ten i gde želite da privuče fokus.

Buckle svakako savetuje da treba izbegavati da se sve slaže.

“Ja inače volim da izaberem boju koja ima slabiju ili suprotnu nijansu nego ten da bi lice izgledalo sveže, a ne prljavo. Ako neko ima mnogo žutog u svojoj koži, koristim rozu sa kul slabijim podnijansama”.

Ako se radi o dilemi između toga da bude smelo ili da ipak bude malo prigušeno, sve zavisi od ostatka izgleda.

“Biram boju koja ili odskače, ili stvara balans. Ako želimo da se obrati pažnja na oči (pogled), biram boju koja nije toliko duboka i koja ne privlači mnogo pažnje. Nude ili svetloružičasta. Ali ako želimo manje fokusa na oči, biram crveni karmin ili neke dublje nijanse ljubičaste, narandžaste.”

Ima smisla, zar ne?

Što se tiče dnevnog izbora, Buckle igra na sigurno i drži se prirodnog te savetuje da se tokom dana opredelite ili za klasiku - crveni karmin ili svetloružičaste karmine.

Tekst: Sofija Bencun

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/