U održavanju mladalačkog izgleda kože, ključno je odabrati prave proizvode koja će postati deo svakodnevne rutine pri nezi. Međutim, većina dama koja želi da ublaži tragove godina na licu ili bar uspori ono što je neminovno, mahom reaguje u poslednji čas, i to opredelivši se najčešće za neku hiruršku intervenciju.

Kakva god ntervencija da je u pitanju, to ipak nije pravo rešenje koje će vam pomoći na duže staze. Danas, sa ogromnim napretkom nauke, postoje jednostavniji načini da prirodan proces starenja zapravo ne bude neprijatnost, već odraz našeg bogatog životnog iskustva.

Važno je da imate na umu kako proces starenja kože zavisi od nekoliko faktora - koliko ste se i kada posvetili nezi kože, zatim koja je vaša genetska predispozicija za primetnijim promenama na licu, te kakva vam je ishrana i generalno životni stil. Zbog čega je preporučljivo prilikom izbora nege za održavanje mladalačkog izgleda, posavetovati se sa stručnjakom i ljudima koji više od 20 godina prate i primenjuju najnovije trendove anti-age medicine u svetu, naročite metode podmlađivanja. 

Kada krenuti sa negom?

Nikada nije rano da se započne sa negoom, ona bi trebalo da bude sastavni deo života. Kao što vodimo računa o svom zdravlju, ishrani, fizičkim i mentalnim aktivnostima tako treba voditi računa i o svom izgledu. Pravilna nega ključ je lepog izgleda i zadovoljne žene u njenim odraslim godinama, ove navike i odnos prema sopstvenom zdravlju i izgledu formiramo još u detinjstvu u čemu važnu ulogu igraju i naše majke. 

Šta podrazumeva pravilna nega?

Pravilna i dozirana nega ključna je za dobar izgled. Kad kažemo pravilna nega, mislimo na svakodnevnu negu kože. Domen estetske medicine u vezi sa korekcijama u izgledu kojima se mogu nadomestiti jagodice, konturirati lice ili korigovati usne, spada u lični izbor i potrebu. Ali čak ni tada ne treba zaboravitii na pravilnu negu, jer koža stari i menja se fiziološki iz dana u dan.

Koži je svakako kao živom organu potrebno dozvoliti da bude aktivna i da sama proizvodi svoj hijaluron i kolagen. Adekvatna nega jeste potrebna u svakom slučaju, a to se može postići samo pravilnim odabirom kreme.  

Revitalift Laser krema je dala veoma dobre rezultate u praksi u fazi pojavljivanja bora. Botoks tretman na primer, sprečava dinamičke bore i nastajanje trajnih bora, ali čak ni tada nije dovoljno samo to. Zbog čega je važan odabir kako kreme sa odgovarajućim sastojcima, tako i nega koja odgovara vašem tipu kože.  

Za svakodnevnu negu kože protiv bora L’Oréal Paris vam nudi Revitalift Laserrutinu koja obuhvata dnevnu i noćnu kremu, kremu za predeo oko očiju i serum. 

Naučnici L’Oréal Paris laboratorija kreirali su negu protiv bora sa trostrukim efektom: umanjuje bore, učvršćuje kožu i preoblikuje konture lica. Zahvaljujući formuli sa viskom koncentracijom hijaluronkse kiseline i pro-xylana, ova nega protiv starenja kože dokazuje da „radikalne mere” nisu uvek rešenje i da postoji svakodnevna rutina u nezi kože koja pomaže ublažavanju tragova starenja. Hijaluronska kiselina deluje u dubljim slojevima kože i smanjuje dubinu bora, dok pro-xylan poboljšava proces regeneracije tkiva i stimuliše sintezu kolagena.

Isprobajte Revitalift Laser i uverite se svojim očima. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/