Malo je stvari koje mogu više da nas iznerviraju od nanošenja ajlajnera.

Sav make up izgleda savršeno i potrebna je samo još jedna linija tušem... e tu cela priča staje. Vaša linija nije niti ravna niti precizna, a kada krenete da je popravljate postaje sve deblja i deblja.

Poznato?

U želji da vam pomognemo donosimo vam sledećih 6 jednostavnih saveta za nanošenje ajlajnera:

1. Umesto olovka s gumicom za ublažavanje linija, uzmite neku mat senku i kostu četkicu kojom ćete to uraditi. Iako na prvi pogled olovka s gumicom deluje kao sasvim logično i jednostavno rešenje, u stvarnosti je to potpuno drugačije. Vrlo često te gumice umeju da grebu, pa je vlažna četkica i senilo daleko bolje rešenje.

2. Tvrda olovka, osim što ne klizi po kapku, ona i grebe. Rezultat je vrlo bolan, a vaša crna linija je popraćena crvenilom. Zato, ugrejte vrh olovke sa fenom za kosu, ne bi li omekšali olovku koja će onda kliziti po kapku, a vaša linija će biti uredna.

3. Najgori mogući scenario: Sredile ste se za posao i taman kada ste htele da nanesete tuš, shvatile ste da ste ga potrošile. Nudimo vam dva rešenja. Ako ne preferirate ravnu liniju, nanesite maskaru nepažljivo i na kapak pa je higijenskim štapićem razmažite. Drugo rešenje je da kosom četkicom prođete po vrhu maskare i nanesite boju kao ajlajner.

4. Umesto da svoju liniju tuša započnete s unutarašnje strane oka, posegnite za njom od spoljneg dela kapka prema unutrašnjem. Linija će biti ravnija, preciznija i imaće debljinu koju vi želite. I to na oba oka.

5. Tečni tuš na kapku izgleda puno lepše od olovke. Ali, ako je problem da napravite liniju na kapku s njim, prvo je napravite olovkom, a zatim po toj istoj liniji pređite tušem. Ovaj SOS savet izvrstan je za početnike.

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/