Mirjana Milošević je pre tri godine počela da radi kao dečiji facepainter.

Pošto je uvek volela specijalne efekte, godinu dana kasnije krenula je da se obučava i za to. Ubrzo je osvojila i Koskara, najprestižniju nagradu Festivala srpskog filma fantastike, za film u svojoj režiji i šminku sa specijalnim efektima.

Potom je postala i Prvi srpski NZX beauty vlogger godine, a 2017. godine pobedila je na internacionalnom bodypainting takmičenju. Inače je odbojkaški trener i sudija iako je njena visina samo 170 cm. Niko je ne poznaje kao Mirjanu, nego po nadimku iz detinjstva - Kika.

1. Ne morate koristiti profesionalne četkice za savršen ajlajner. 

Najbolji alat za izvlačenje besprekornog ajlajnera je četkica za nail art . Koristite najtanju za iscrtavanje linije, a unutrašnji deo popunite četkicom koja je za dva broja veća. 

2. Karmin nije samo za usne. 

Jaki tonovi mat ruževa mogu poslužiti i kao senka za oči . Tako ćete dobiti intenzivniju boju na kapku za mnogo kraće vreme. Odličan izbor za leto jeste jarkoplava boja. 

3. Ne bacajte iskorišćene veštačke trepavice. 

Višak lepka možete odstraniti pincetom, a maskaru skinuti alkoholom natopljenim štapićem za uši. Na kraju ih očešljajte novom četkicom za zube. Rezultat će vas oduševiti.

4. Dugotrajni mat izgled bez previše pudera? Može!

Ukoliko imate problematično lice ili masniji tip kože, a žurite na sastanak ili izlazak u grad, isprskajte sunđer matt setting sprejem i njime nanesite puder na lice. Onaj u kamenu u minimalnoj količini možete naneti istim sunđerom.

5. Ne preterujte sa puderom u prahu.

Manje je uvek bolje. Ukoliko imate izražene bore na licu, između obrva, ispod oka ili pored usana, samo pređite četkicom kako ne biste naneli previse pudera i skrenuli pažnju na taj deo lica više nego što bi trebalo. 

6. Izrazito crn ajlajner.

Kako u body paintingu kombinujem make-up, tako volim da eksperimentišem i sa body paintigom u make-upu. Tako sam došla do toga da upotrebom boje za body painting crni ajlajner izgleda mnogo intenzivnije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/