Da li vaša make up rutina pod obavezno podrazumeva upotrebu korektora? Nismo ni sumnjali, jer taj mali magični proizvod prikriva podočnjake, nepravilnosti i fleke na licu bolje od bilo kod pudera. 

Ipak, ako preteramo njegovo nanošenje, dobijamo kontra-efekat i ostavljamo utisak prenaglašenosti i momentalno postajemo sinonim za "to much make up". 

Neophodna je kvalitetna formula za nanošenje korektora, njegovo višečasovno održavanje i zato su nam objasnili vodeći umetnici u domenu šminkanja. Evo šta oni predlažu.  

#Sprečavanje razlivanja korektora

Zaslužan za izgled Lupite Nyong’o, Priyanke Chopre i Rachel Weisz je umetnik Nick Barose, koji koristi jedan poseban trik: "Pre nego što dame izađu na crveni tepih, nežno vlažnom maramicom pređem preko suvljih delova na koži. Preporučljivo je, jer korektor na licu će ostati gde je nanet i neće početi da se razliva."

#Tonovi 

"Ako vam se tonovi i podtonovi šminke ne slažu, korektor će svakako biti suvišan jer postaje pepeljaste strukture i neprirodno se ističe. Uz tople tonove kože, predlažem nijanse korektora žute ili narandžaste, dok koža hladniji tonovi kože zahtevaju korektor ružičastih nijansi", smatra šminker Vincent Oquendo. 

#Nanošenje

Za nanošenje korektora u predelu oko očiju, šminker Romy Soleimani predlaže nežno nanošenje, tik ispod donjeg kapka i to "od sredine oka ka spoljnim uglovima". 

#Korektor+mata prajmer

"Da bi korektor prekrio maksimalno nedostatke, obično pre nego što ga nanesem stavim mat prajmer, jer na taj način uljani korektor će sigurno se manje razlivati", savetuje Oquendo. 

#Bela senka

Za večernje varijante, Soleimani predlaže da nakon korektora, diskretno stavite i malo bele, sjajne senke. Na taj način, dobićete svečaniju, glam notu, koja je svakako poželjna za izlazak!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/