Nedelja mode u Njujorku je startovala krajem prošle sedmice i do sada su je obeležile maestralne revije kreatora Toma Forda, Anne Sui, Proenze Schouler, Caroline Herrere, kao i proslava pola veka rada kreatora Ralpha Laurena.

Pored raskošnih kreacija, damskih silueta, satena i kože, ono što je glavni beauty utisak je činjenica kako je šminka, ali i frizura postala ozbiljan statement detalj na koji veliku pažnju i ozbiljnost ulažu kreatori. 

Pogledajte u nastavku koje make-up i hairstyle momente smo primetili nakon šest dana Fashion Weeka u Njujorku:   

Cveće u kosi 

Cveće i floralni printovi su veoma specifični za modnu kuću Rodarte. Tako je i u beauty segementu fokus bio na sitnim cvetovima, kao što su bele rade stilizovane dužinom cele kose. Idealno za proleće! 

Romantika u očima

Sanjiv i blagi pogled biće ostvaren maskarama u boji. Ako imate zelene ili plave oči, pink ili crvena maskara kao i senka doprineće romantičnom vajbu u domenu šminke. 

Privremene tetovaže

Reviju Diona Lee protekla je u znaku satena i čipka, ali i diskretnih tetovaža koje nisu trajne. 

Nude tonovi 

Reviju modne kuće Caroline Herrere obeležila su ženstvene kreacije, ali i veoma blaga žminka - maskara+rumenilo i karmini u nude nijansama. Dobitna prolećna kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. 

Opuštena kosa

Šou Prabal Gurunga su obeležile sportske kreacije intezivnih boja, ali i frizure koje jedva čekamo da uvrstimo u naša beauty izdanja! Hair stručnjaci su demonstrrali da više nisu u fokusu stilizovane frizure, već opuštena, blago zavezana kosa koja ostavlja krajnje prirodan izgled.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/