1. Svaka žena mora da ima setting spray. To su proizvodi na bazi glicerina koji hidriraju kožu, i mogu da se nanose pre, u toku i posle šminkanja ili čak na nenašminkano lice. Daju specifičnu notu svežine i blistavosti. 

2. Puder nanesite na lice, vrat i dekolte. Ove regije skoro nikada nisu iste nijanse. Volim tanke pudere koji se mogu naneti u više slojeva, tamo gde je potrebno, a da to ne bude previše. 

3. Karmin stavljajte samo u specijalnim prilikama. Ruževi dosta opterećuju i sputavaju žene u svakodnevnom životu. Prirodne nijanse usana su kod svih različite i samim tim najlepše. 

4. Šminkom samo restaurirajte svoje prirodne obrve. Ne nasedajte na trendove previše tankih, debelih ili obrva drugačijeg oblika. Priroda vam je namenila ono što vam najbolje stoji. Taj oblik treba doterati nanoseći senku u boji obrve, ali za nijansu, dve svetliju. 

5.Maskaru nanosite samo na gornje trepavice. To je dovoljno za svakodnevni make-up, a dobija se svež i uredan izgled.

6. Ajlajner ne mogu svi da nose. U slučaju spuštenih kapaka, uvek je bolje naneti senku bez oštrih ivica koja imitira ajlajner. To možete uraditi bilo kojom manjom ili kosom četkicom za obrve.

#ellepreporuka: Za nju se uvek vezuje reč „umetnica“, tako da se njen rad može prepoznati na prvi pogled. Slikarski pristup je njena spečifičnost. Kombinuje klasičnu beauty šminku sa FX bojama (brendovi Blue Bird i Skin Illustrator) za body art, iscrtavanje veštačkih tetovaža i sličnih efekata.

Tekst: Branislava Kostić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/