Pinterest, kao i Google, već godinama donosi svoja predviđanja trendova koji nam stižu.

Na temelju njihovog polja za pretraživanje kreira se lista pojmova koje su korisnici sami najviše pretraživali, kao i oni koji su se najviše ponavljali, izdvajajući se samim tim kao statistički najverovatniji da postanu planetarno popularni.

Neke ste možda i sami upisivali u ovu društvenu mrežu u potrazi za inspiracijom jer je poznato da je Pinterest meka novih ideja, ne samo kad je reč o lepoti i modi, već i celom životnom stilu.

Promena frizure u novoj godini često je broj jedan na listi odluka, pa će se tako mnogi odlučiti za baby bangs, odnosno kratke šiške koje dopiru do polovine čela. Drugi će pak napokon prihvatiti svoju prirodu te će prestati da prekrivaju one prve sede vlasi, štaviše, ponosno će ih pokazati uz #grombre pokret koji zagovara prirodnu sedu kosu bez obzira na godine.

Za sve koji ne mogu odoleti boji za kosu, čini se kako bi se pastelni trend mogao vratiti jer je pretraživanje ljubičastih nijansi poraslo za više od 1000%.

Kada je riječ o nezi kože, sve veću popularnost steče veštičji lešnik koji sužava pore i zaglađuje kožu, ali bez isušivanja.

Čista i sveža koža lica svakako će biti jedan od prvih ciljeva koje ćemo hteti da postignemo u 2019., pa se tako mnogi okreću nežnim tečnim eksfolijatorima koji uz pomoć hemijske eksfolijacije uklanjaju prljavštinu s površine kože, istovremeno je ne oštećuju, čine je glađom te u završnici svežijom.

A da bi se taj sjaj dodatno naglasio, mnogi pretražuju i biraju glossy make up kako bi naglasili svoje prednosti i svež izgled. "No make-up" look odlično se slaže s naglašenim usnama, zbog čega raste potraga za upečatljivim ružem za usne.

Kada je reč o trepavicama, opet tražimo prirodno – kako ih učiniti bujnijima, gušćima i tamnijima uz ricinusovo ulje, ulje semenki grožđa ili aloe vere.

Kad je reč o noktima, traži se oblik badema, lagano, no opet prirodno zašiljen na vrhu. A da bi manikir bio savršen u 2019., isprobava se dipping nails – tehnologija kojom učvršćujemo i produžujemo prirodne nokte. 

Preuzeto sa portala: journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/