1. Alkohol

Alkohol širi krvne sudove kože, zbog čega se povećava protok krvi na površinskom delu kože i lice izgleda crveno. Vremenom dolazi do trajnog oštećenja krvnih sudova, a na površini kože pojavljuju se jasno vidljive kapilari i crvenilo.

2. Cigarete

Dim cigarete oštećuje kožu, bilo da pušite vi ili osoba u vašem društvu. Osobe koje su često u zadimljenom prostoru, verovatno će imati suvu kožu i prerano dobiti bore. Cigarete smanjuju količinu vitamina C u koži, što je ključno za održavanje meke i mladalačke kože.

(Najbolji anti-age saveti za kožu i kosu)

3. UV zraci

Gruba koža, pege, vene na licu ili rak kože mogu biti posledica izlaganja sunčevim zracima. Čak i ako ste svakog dana na suncu provodili tek nekoliko minuta, u samo nekoliko godina doći će do promena na koži. Izlaganjem ultraljubičastim zracima dolazi do razgradnje kolagena, dok istovremeno telo ne proizvodi novi kolagen. Osim toga, UV zraci oštećuju i elastin, protein koji se nalazi u koži, a odgovoran je za održavanje elastičnosti. 

(Video: Najbolja anti-age masaža lica)

4. Neispavanost

Nedostatak sna dovodi do osećaja umora, a tako ćete zasigurno i izgledati. Kesice ispod očiju i umorna koža prve su negativne posledice. Prosečnoj odrasloj osobi potrebno je  osam do devet sati sna kako bi izgledala lepo i funkcionisala normalno.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/