Praznici su već daleko iza nas, a mi se još uvek, baš kao i mnogi, mučimo s traženjem jutarnje rutine koja nam odgovara i u kojoj imamo vremena za sve.

Ako je i vama tako, nastavite s čitanjem ovog teksta, jer danas vam donosimo nekoliko jednostavnih saveta za brzinsko šminkanje koji će funkcionisati baš svaki put.

1. Možete početi s nanošenjem crnog ajlajnera na oči, ali na suptilniji način primereniji dnevnim prilikama. Znamo, nanošenje tuša često i nije zadatak koji se odrađuje u 5 minuta, ali uz malo vežbe to može postati, dok će se krajnji rezultat sigurno isplatiti. Uz pomenutu praksu, trebaće vam i pravi oblik tuša za oči koji najbolje odgovara vašim afinitetima. Naravno, uvek se možete odlučiti i za olovku za oči, ako vam je to jednostavnije.

2. Nije tajna da dobar korektor čini čuda; prekriće nepravilnosti baš poput tečnog pudera, a mnogo je jednostavniji za nanošenje. Možete ga naneti na podočnjake, crvenilo ili nešto treće, a ako pronađete onaj pravi, ishod će uvek biti zadovoljavajuć. 

(6 make-up ideja koje će vam pomoći da postignete seksepilni look)

3. Pravilo koje nalaže da se kuća nikad ne bi trebala napuštati bez ruža za usne posebno vredi u onim danima kad nam se ne da ili nemamo vremena za temeljnu šminku. Nekoliko poteza ružem u nekoj od statement nijansi i spremni ste za sve od poslovnih prilika do ručka u gradu. 

4. Ako je nanošenje tuša s početka članka ipak malo prevelik zalogaj za vas, uvek se možete odlučiti za sloj maskare. Sve što treba da učinite za optimalni look jeste uviti trepavice uvijačem, a onda preko njih preći s jednim slojem maskare. Ovaj trik traje svega jedan minut, i u trenu će proširiti vaše oči bez da "traži" slojevito šminkanje. 

5. Za kraj, dodajte malo boje na obraze kako biste postigli efekat zdravog sjaja kože. Rumenilo već i samo često može poslužiti kao nešto što će drastično promeniti vaš trenutni izgled.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/